“Θέατρο σκιών η διαμάχη για την θρησκεία”

Παρέμβαση για το συνεχιζόμενο θέατρο σκιών που εξελίσσεται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. και ΑΝΕΛ γύρω από τα θέματα της θρησκείας έκανε το ΠΑΣΟΚ, ζητώντας να σταματήσουν να βλάπτουν τη χώρα.

Η Χαριλάου Τρικούπη επισημαίνει για τη δήθεν διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου ότι το έργο είναι πολυπαιγμένο και πια κακόγουστο, δεν πείθει κανένα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συνέταιρος του (που βρήκε ως σημαία ευκαιρίας την Ορθοδοξία), έχουν έρθει πια εις σάρκαν μιαν».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ  «Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν και επιχειρούν και πάλι να διχάσουν τους πολίτες, “επιστρατεύοντας” αυτή τη φορά τα πιο παλιά συνθήματα και ξεπερασμένες αντιλήψεις. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή, δημοκρατική χώρα, όπου τα θέματα που επιχειρούν να θέσουν είναι απολύτως κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα μας.

Επιλέγουν αποπροσανατολιστικά ως πεδίο αντιπαράθεσης ένα θέμα που δημιουργεί αδικαιολόγητες οξύνσεις, ενώ τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών βρίσκονται αλλού: στην ανεργία, στην υπερφορολόγηση, στις κομμένες συντάξεις, στην φυγή των νέων μας. Ως εδώ.

Ας σταματήσουν και οι δυο να βλάπτουν την χώρα. Όσο για την δήθεν διαφωνία ΣΥΡΙΖΑ – Καμμένου, το έργο είναι πολυπαιγμένο και πια κακόγουστο. Δεν πείθουν κανένα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ακροδεξιός συνέταιρος του (που βρήκε ως σημαία ευκαιρίας την Ορθοδοξία), έχουν έρθει πια εις σάρκαν μιαν. Και αγκαλιασμένοι θα πέσουν στον γκρεμό».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Παύλος Χρηστίδης δεν άφησε ασχολίαστο και τον διορισμό του Στέλιου Παππά, πατέρα του υπουργού ΨΗΠΤΕ στον ΟΑΣΘ: “Ως φαίνεται και στο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα ο Παππάς ευλογεί τα γένια του “.

Και το Ποτάμι

«Ξανά το ίδιο στημένο παιχνίδι. Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ διατυμπανίζουν δημοσίως τις… «ιδεολογικές» διαφορές τους, οι μεν δηλώνοντας ότι δεν είναι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» -την ίδια ώρα που ψηφίζουν φοροαπαλλαγές για τα απανταχού ακίνητα που ανήκουν σε Μονές του Αγίου Όρους- και οι δε ως αυτόκλητοι προστάτες της ορθοδοξίας στη χώρα μας. Με αυτό τον τρόπο επιχειρούν να κρατούν ικανοποιημένο και το ακροδεξιό και το αριστερό ακροατήριο. Διαφωνίες για τα μάτια του κόσμου, αλλά στη μοιρασιά μαζί. Την ώρα που ανταλλάσσουν δηλώσεις, κάθονται στο τραπέζι για να μοιράσουν μια χαρά τις θεσούλες στον ΟΑΣΘ. Η μόνη ιδεολογία τους είναι η εξουσία», τονίζουν από την Σεβαστουπόλεως.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα