Θέατρο του παραλόγου…

Ένα ακόμα θέατρο του παραλόγου με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Αλέξη Κούγια παρακολούθησαν την τελευταία εβδομάδα οι οπαδοί της ΑΕ Λάρισας, που έχουν κατανοήσει για τα καλά πλέον με τι έχει μπλέξει ο ιστορικός σύλλογος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φημισμένος για τις… κυβιστήσεις του καταξιωμένος νομικός διαλύει σαν χάρτινο… πύργο μία ολόκληρη ομάδα. Ανάλογες παραστάσεις έχει δώσει κατά το παρελθόν και σε άλλες ομάδες, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα, η Παναχαϊκή και ο Άρης Πετρούπολης, ενώ σε ορισμένες άλλες όπως η ΑΕΚ και το Αιγάλεω τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης δεν τον άφησαν γνωρίζοντας τι ήταν ικανός να κάνει.

Μπροστά σε αυτά που έχει προλάβει να κάνει φέτος στην Λάρισα, όμως, ωχριά ακόμα η πιο ευφάνταστη φαρσοκωμωδία. Για τους όχι και τόσο μυημένους στα της ΑΕΛ θα αναφέρουμε επιγραμματικά τι έχει συμβεί στον θεσσαλικό σύλλογο από την έναρξη της σεζόν:

  • Στις 14 Αυγούστου ο Κούγιας παύει τον βοηθό προπονητή και τεχνικό διευθυντή Ηλία Φυντάνη που έστησε όλο το φετινό ποδοσφαιρικό οικοδόμημα της ΑΕΛ με την δικαιολογία ότι δεν τον ήθελε ο προπονητής Αντρέα Πάους.
  • Στις 12 Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας της με τον Ολλανδό Αντρέα Πάους, αμέσως μετά την ήττα με 4-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κι ενώ οι «βυσσινί» βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις ένα βαθμό έπειτα από 4 αγωνιστικές.
  • Δύο μόλις μέρες αργότερα, δηλαδή στις 14 Σεπτέμβρη, ο Κούγιας προσλαμβάνει επίσημα τον Βέλγο τεχνικό Τζάκι Ματάισεν, τον οποίο προσπαθούσε να φέρει στον κάμπο από πέρυσι, αλλά επειδή δεν ερχόταν κρατούσε… χαριστικά τον Πάους!
  • Στις 25 Σεπτεμβρίου, μετά από μόλις 11 μέρες(!!!) και 3 ματς (δύο πρωταθλήματος και ένα Κυπέλλου) στον πάγκο της ΑΕΛ, ο Ματάισεν αποτελεί παρελθόν και… εξαφανίζεται!
  • Την ίδια μέρα ο Αλέξης Κούγιας επαναφέρει ως βοηθό προπονητή στην θεσσαλική ομάδα τον Ηλία Φυντάνη που είχε διώξει στα μέσα του Αυγούστου. Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι κατά το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα το 2011 ο γνωστός ποινικολόγος είχε κατηγορήσει εντός της δικαστικής αίθουσας την ομάδα στην οποία εργαζόταν τότε ο Φυντάνης (Ηλιούπολη) ότι «στήνει» παιχνίδια στην δεύτερη κατηγορία.
  • Στις 26 Σεπτεμβρίου η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την συμφωνία με τον Άκη Μάντζιο για την θέση του προπονητή, όμως ο πρώην τεχνικός του Απόλλωνα Σμύρνης μετά από μερικές ώρες ρίχνει… άκυρο στον Κούγια και τον… γειώνει κανονικά. Φυσικά δεν πήγε ποτέ στην Λάρισα για να πιάσει δουλειά!
  • Την περασμένη Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου ο Αλέξης Κούγιας ανακοινώνει ότι η ΠΑΕ ΑΕΛ πωλείται με τιμή… εκκίνησης 3 εκατομμύρια ευρώ! Ο μεγαλομέτοχος των «βυσσινί» τόνισε πως αποχωρεί οριστικά, εκτός κι αν δεν βρεθεί αγοραστής και κατονόμασε ως υπαίτια την ερασιτεχνική ΑΕΛ, κάνοντας λόγο μέχρι και για… εγκληματική οργάνωση!

Με όλα τα παραπάνω δεν είναι φυσικά να απορεί κανείς γιατί η Λάρισα παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό. Το μόνο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε είναι με ποιον ακριβώς τρόπο θα διαλυθεί ο μοναδικός επαρχιακός σύλλογος που έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδος (1988). Αυτό μόνο ο ίδιος ο Κούγιας το γνωρίζει…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα