“Θέλουμε γεμάτο το πορτοφόλι του κράτους”

«Πρέπει να είμαστε συνετοί, ώστε το πορτοφόλι του κράτους να είναι πάντοτε γεμάτο», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μάρδας δήλωσε:

«Ότι υπάρχουν χρήματα, ότι υπάρχουν πόροι που δεν αγγίχτηκαν και ότι υπάρχει ακόμη μεγάλη δυνατότητα περιορισμού κάποιων δαπανών που έχουν σχέση με τις κρατικές προμήθειες – ένα αντικείμενο με το οποίο έχουμε ασχοληθεί επισταμένα, παλαιότερα, όλες αυτές οι δυνατότητες υπάρχουν. Είτε βελτιώνοντας λίγο τους φόρους είτε βελτιώνοντας τις δαπάνες μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του προϋπολογισμού».

 Για το λαθρεμπόριο στα καύσιμα

Όσον αφορά στο λαθρεμπόριο στα καύσιμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε:

«Υπάρχουν ήδη ανακοινώσεις. Ο κ. Σούρλας έχει κάνει μια διεξοδική μελέτη στο συγκεκριμένο θέμα. Και από δηλώσεις του κ. Σούρλα και από δηλώσεις παλαιότερων αξιωματούχων παλαιότερων κυβερνήσεων διαπιστώνεται ότι μπορεί να εξοικονομηθεί τουλάχιστον 1 δισεκ. ευρώ. Η μελέτη που κάναμε εμείς ήταν μελέτη μέτρων πολιτικής. Αυτό μας ενδιέφερε και όχι μελέτη διαπιστώσεων. Έχουμε προτείνει ένα σύνολο μέτρων πολιτικής τα οποία θα εφαρμόσουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Υπάρχει και δέσμευση εκ μέρους του πρωθυπουργού σε αυτό το θέμα και ήταν ιδιαίτερα σαφής στη θέση του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα