“Θέλουμε να χτίσουμε ένα success story με την Ελλάδα”

Πρόοδο όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα βλέπει ο Πιερ Μοσκοβισί σε ανοιχτή συζήτηση που διοργάνωσε το Politico.
Μεταξύ άλλων ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ αναφέρθηκε για το μέλλον της ΕΕ, την Ελλάδα αλλά και το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ο Πιερ Μοσκοβισί, τόνισε πως «θέλουμε να χτίσουμε ένα success story με την Ελλάδα» και σημείωσε πως «κάνουμε καλή πρόοδο», ενώ ανέφερε πως το Grexit θα «μετέτρεπε την Ευρωζώνη σε ένα καθεστώς σταθερού επιτοκίου. Και η ιστορία δείχνει πως δεν επιβιώνουν».

Συνεχίζοντας, ο Μοσκοβισί υποστήριξε πως δεν θέλει την κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας και συμφώνησε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «πρέπει να απολποιηθεί».

Στην ομιλία του, ο ευρωπαίος επίτροπος επικεντρώθηκε στις προσπάθειες της Ευρώπης να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή. “Μπορούμε να αλλάξουμε το παιχνίδι στο παγκόσμιο πρόβλημα της φοροδιαφυγής”, σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η Κομισιόν έχει ξεκινήσει διαδικασία blacklist των φορολογικών παραδείσων

Τέλος, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, τόνσιε ότι η Κομισιόν θέλει να είναι παγκόσμιος παράγοντας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα