“Θέλουμε περισσότερη Ευρώπη”

Δριμεία επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή για την Λευκή Βίβλο και το μέλλον της Ευρώπης.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: “Άκουσα με προσοχή τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος ενημέρωσε σε σχέση με το τι έχει ειπωθεί μέχρι τώρα στις συσκέψεις και στις συζητήσεις στην Ε.Ε. για την επιλογή της διαφοροποιημένης ολοκλήρωσης και για την Ευρώπη των ομόκεντρων κύκλων και των πολλαπλών ταχυτήτων. Θέματα τα οποία, όπως έχουμε ήδη τονίσει, είναι σε μία αρνητική κατεύθυνση, αυτά τα οποία έχουν ειπωθεί από ορισμένους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για να συμπληρώσει στην συνέχεια πως: “Άκουσα με ανησυχία τη θέση του εκπροσώπου της Κυβέρνησης, του κ. Κατρούγκαλου, για ορισμένα θέματα τα οποία είπε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του. Πρώτον, πράγματι λιγότεροι πολίτες δείχνουν εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα δημοκρατικής νομιμοποίησης. Το θέμα είναι πως το λύνουμε αυτό, και αυτό το λύνουμε με περισσότερη Ευρώπη και με ρυθμίσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση“.

Και απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών τόνισε: “Μιλήσατε κ. υπουργέ για την Ε.Ε. ως εγχείρημα των «ελίτ» και πραγματικά δεν το περίμενα να ακούσω αυτό σήμερα εδώ που βρισκόμαστε και με αυτά που επιδιώκουμε στην Ε.Ε., θα περίμενα να το ακούσω από τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, αλλά όχι από εσάς με αυτή την ορολογία.

Ταυτοχρόνως είπατε ότι δεν είστε υπέρ των πολλών ταχυτήτων, αλλά είστε υπέρ των πολλαπλών επιλογών, όπως είπε χαρακτηριστικά και ο Πρωθυπουργός. Είναι μία κατεύθυνση εντελώς λαθεμένη. Εκτός αν πρόκειται για απλή μετονομασία από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως μετονόμασατε την τρόικα σε θεσμούς, μετονομάζετε τώρα την απαράδεκτη λογική των πολλαπλών ταχυτήτων σε πολλαπλές επιλογές.

Το μόνο που έπρεπε να λέει η χώρα μας αυτή τη στιγμή είναι ότι επιδιώκει περισσότερη Ευρώπη, την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και στοχεύει στην πολιτική ενοποίηση. Όχι σε μία λογική είτε πολλαπλών ταχυτήτων είτε πολλαπλών επιλογών”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα