“Θέλουμε τους Βρετανούς κοντά μας αλλά δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις”

Αμείλικτος και με τους Βρετανούς είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφού στέλνει ηχηρά μηνύματα αναφορικά με τις διαδικασίες για το Brexit.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε στην εφημερίδα Osnabruecker Zeitung.ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να υιοθετήσει μια αυστηρή στάση στις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία για την έξοδό της από την ένωση, μετά από 40 χρόνια συμμετοχής.”Θέλουμε να κρατήσουμε τους Βρετανούς κοντά μας αλλά δεν υπάρχουν δικαιώματα χωρίς υποχρεώσεις”, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Ο Γερμανός υπουργός τόνισε πως το βασικό ζητούμενο στις συζητήσεις για το Brexit ήταν να ελαχιστοποιηθούν οι ζημιές και για τις δύο πλευρές, αλλά πρόσθεσε ότι θα ήταν σκληρές λόγω των πολλών περίπλοκων ζητημάτων και του διετούς χρονικού πλαισίου.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Βρετανία δεν θα διατηρήσει την πρόσβαση στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά εάν δεν αποδεχθεί τους κανόνες που την διέπουν.
Ο Σόιμπλε τόνισε ότι στόχος δεν είναι να τιμωρηθεί η Βρετανία και το Brexit να πλήξει τη Βρετανία και άλλες χώρες στην Ευρώπη ούτως ή άλλως.”Αλλά είναι ασφαλώς σημαντικό να διατηρήσουμε την υπόλοιπη ΕΕ ενωμένη”, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα