«Θέλω έναν Πειραιά εξωστρεφή, με δυναμική οικονομία, κύρος και αυτοπεποίθηση»

Τον συνδυασμό που θα έχει ονομασία ««Πειραιάς νικητής» παρουσίασε το μεσημέρι της Μ. Τρίτης στα Καμίνια και στο Πολιτιστικό Κέντρο  «Κώστας Κωσταράκος» ο Γιάννης Μώραλης. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του,  είπε ότι ο συνδυασμός του εκφράζει «το νέο που σαρώνει το παλιό» και ανέπτυξε το όραμά του για να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παρών στην παρουσίαση της ιδρυτικής διακήρυξης του συνδυασμού του Γιάννη Μώραλη έδωσε και ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά είπε ότι θέλει έναν Πειραιά «εξωστρεφή, με δυναμική οικονομία, με κύρος και με αυτοπεποίθηση» και όχι έναν Πειραιά «που θα πανηγυρίζει για αυτονόητες παρεμβάσεις», κάτι για το οποίο κατηγόρησε τον απερχόμενο δήμαρχο.

«Αυτή είναι μια από τις βασικές μας διαφορές με τον κ. Μιχαλολιάκο», τόνισε ο κ. Μώραλης, το ψηφοδέλτιο του οποίου θα περιλαμβάνει μεγάλα ονόματα του επιχειρηματικού και εφοπλιστικού χώρου, με πρώτο φυσικά αυτό του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη που θα προσφέρει τις υπηρεσίες του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου.

«Ο Πειραιάς να κοιτάξει προς τη θάλασσα»

«Βασική στρατηγική του προγράμματός μας είναι ο Πειραιάς να κοιτάξει προς τη θάλασσα,  χάρη στην οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές Πειραιωτών, που ανοίγει του ορίζοντες του Πειραιά στα πέρατα του κόσμου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά.

Όπως είπε ο κ. Μώραλης, η ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα, ο θαλάσσιος τουρισμός, το εμπόριο, η ναυτική εκπαίδευση και όλες οι στεριανές υπηρεσίες που υποστηρίζουν τις θαλάσσιες δραστηριότητες δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς μεταξύ του Πειραιά και των πρωταγωνιστών του διεθνούς εμπορίου και τόνισε ότι στη θάλασσα στηρίζονται οι βασικοί άξονες του προγράμματος του για την ανάπτυξη και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Μάλιστα, ο κ. Μώραλης έφερε ως παράδειγμα της δύναμης που, όπως είπε, μπορεί να αποκτήσει ο Πειραιάς στο μέλλον τις μελέτες της Boston Consulting Group οι οποίες επισημαίνουν ότι η δυνητική συνεισφορά της ναυτιλίας στην επιπλέον προστιθέμενη αξία της χώρας μπορεί  να είναι 12,7 δισεκατομμύρια ευρώ κατ΄έτος.

Όμως, το σημαντικότερο σύμφωνα με τον υποψήφιο Δήμαρχο είναι ότι μπορεί να προσθέσει περίπου μισό εκατομμύριο επιπλέον θέσεις εργασίας.

«Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί η ανεργία στη χώρα κατά το 1/3 και  φυσικά να εξαλειφθεί από τον Πειραιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Να γιατί μιλάμε για την ανάγκη ο Πειραιάς να κοιτάξει στην θάλασσα. Να γιατί στρατεύονται μαζί μας ηγετικές προσωπικότητες από το χώρο της ναυτιλίας και της επιχειρηματικότητας όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Να γιατί στρατεύεται μαζί μας ο Πέτρος Κόκκαλης. Να γιατί ζητάμε την στράτευση και πολλών άλλων άξιων συμπολιτών μας», είπε στη συνέχεια, αναπτύσσοντας το όραμά του που είναι να γίνει ο Πειραιάς διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, αντίστοιχο του Λονδίνου και της Σιγκαπούρης, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.

«Νέες θέσεις εργασίας από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων»

Ειδικότερα, ο κ. Μώραλης είπε ότι οραματίζεται να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας από την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και από προγράμματα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα καθώς και από τις νέες επιχειρήσεις που θα εγκατασταθούν στον Πειραιά αλλά και από τις υφιστάμενες που θα υποστηριχθούν, ώστε να γίνουν διεθνώς ανταγωνιστικές.

«Μας ενώνει η θέληση ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας», είπε και πρόσθεσε: Μας ενώνει η θέληση ενίσχυσης των νέων που θέλουν να γίνουν επιχειρηματίες και η γνώση που διαθέτουμε για να αποκτήσουν πρόσβαση σε αρχική χρηματοδότηση, για να στεγαστούν σε χώρους γραφείων που θα διαθέτουν σύγχρονες υποδομές, και για να υποστηριχθούν τα επιχειρηματικά τους σχέδια έως ότου μπορέσουν να ανοιχτούν, με τις δικές τους δυνάμεις, στις διεθνείς αγορές».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα