Θα γίνουν εκλογές στην ΕΠΟ;

Θα γίνουν τελικά οι εκλογές στην ΕΠΟ στις 18 Αυγούστου; Η απάντηση στο ερώτημα σηκώνει πολλή συζήτηση κι αυτό γιατί τόσο η προκήρυξη των εκλογών για τις 18 Αυγούστου, όσο και η διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού στις 30 Ιουνίου βλάπτουν σοβαρά τη… νομιμότητα.

Ας πάρουμε τα πράγμα από την αρχή. Σύμφωνα με σχετική μεταβατική διάταξη του τροποποιημένου καταστατικού της η ΕΠΟ αναφέρει ότι «οι εκλογές για την ανάδειξη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, θα γίνουν με Έκτακτη Γενική Συνέλευση μέσα στο χρονικό όριο της θητείας της Επιτροπής Εξομάλυνσης, που σύμφωνα με απόφαση της FIFΑ στις 30/5/2017 παρατείνεται μέχρι τις 31/7/2017».

Αφού λοιπόν σύμφωνα με την απόφαση της FIFA και του καταστατικού της ΕΠΟ του κου Δρόσου –του επονομαζόμενου και ως «εγώ δεν είμαι του τζάμπα»– η θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης έληξε τη Δευτέρα 31/7/2017, πώς το Δ.Σ. της ΕΠΟ, δηλαδή οι κ.κ. Δρόσος, Μπάρτζης, Δέδες και Βρύζας, την επομένη δηλαδή την 1/8 συνεδρίασε και αποφάσισε προκήρυξη της Γενικής Συνέλευση των αρχαιρεσιών στις 18/8;

Επίσης πώς είναι δυνατόν η παρουσία των παραπάνω αναφερομένων κυρίων να αποτελέσει το σώμα στην Εκλογική Επιτροπή, αφού η θητεία τους έχει λήξει;

Ας πάμε, όμως, και σε ένα άλλο πεδίο παρανομιών. Ο κ. Δρόσος και η παρέα του υπέπεσαν σε σοβαρό παράπτωμα σχετικά με την τροποποίηση του καταστατικού στις 30/6/2017. Σύμφωνα με το καταστατικό του, το Δ.Σ. της ΕΠΟ υποβάλλει προτάσεις τροποποίησης του καταστατικού, τις οποίες γνωστοποιεί προ επτά (7) ημερών στις ποδοσφαιρικές ενώσεις. Οι προτάσεις εγκρίνονται ή απορρίπτονται από το σώμα της Γ.Σ.. Μόνο αυτή η διαδικασία τροποποίησης μπορεί να είναι σύννομη.

Ο πολυπράγμων κύριος Δρόσος τι έκανε; Κατά την ψήφιση των άρθρων σχετικά με υποψηφιότητα κάποιου ατόμου που επιθυμεί να θέσει υποψηφιότητα ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ, κατά τρόπο που θυμίζει ημέρες Κουρίδη στην ΕΠΟ τροποποίησε – χωρίς να έχει το δικαίωμα – την πρότασή του, ώστε ο κάθε υποψήφιος να υποδεικνύεται ΜΟΝΟ με μία ψήφο και μόνο από την ένωσή του.

Με λίγα λόγια, αν π.χ. η Ένωση Ανατολικής Αττικής θέλει να υποδείξει έναν υποψήφιο, πρέπει ο προτεινόμενος να είναι ΜΟΝΟ από τα σωματεία της περιοχής του και όχι π.χ. από τα σωματεία των ενώσεων Αθηνών ή Πειραιώς!!!

Εν ολίγοις, παραβίασε τη διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό της ΕΠΟ, τροποποιώντας τη σχετική διάταξη.

Το περίεργο είναι ότι την υπαρκτή αυτή παραβατική διαδικασία του εκλεκτού του κ. Κουτσοκούμνη, δηλαδή του κ. Δρόσου, δέχτηκε το Ειρηνοδικείο Αθηνών, άγνωστο όμως αν στα ηχογραφημένα πρακτικά αναφέρεται ότι έχει γίνει σχετική συζήτηση.

Ενδεχομένως μία παρέμβαση στα πρακτικά της Γ.Σ. –στην ουσία, όμως, μία καραμπινάτη πλαστογραφία– να «διόρθωσε» την κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, σύντομα – πολύ σύντομα μάλιστα – θα έχουμε τις απαντήσεις για το θέμα αυτό.

Το πρόβλημα, όμως, που προκύπτει είναι το εξής: Αν κάποιο μέλος της ΕΠΟ προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο και ζητήσει ματαίωση των εκλογών λόγω των παραπάνω παραβάσεων, τότε σε περίπτωση αποδοχής της προσφυγής του, οι εκλογές θα γίνουν περίπου τα Χριστούγεννα.

Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ασχετοσύνη του κ Δρόσου και της παρέας του. Ένα από αυτά ήταν η τοποθέτηση του ότι η τροποποίηση του καταστατικού θα πρέπει να ψηφιστεί επί της αρχής και κατά άρθρο αφού όπως είπε, «όποιος καταψηφίζει ένα άρθρο, καταψηφίζει όλο το καταστατικό»!!!

Οι σύνεδροι σκέφτηκαν προς στιγμήν να τον… μπουγελώσουν, αλλά επέδειξαν πρωτοφανή στωικότητα και έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια και το καταστατικό που ψηφίστηκε με 33 αρνητικές ψήφους.

Βίκτωρας Μητρόπουλος:

«Έχουν πάρει οριστικό διαζύγιο από τη νομιμότητα»

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΑΕ και εκδότης της «Α», Βίκτωρας Μητρόπουλος, αναφερόμενος στο παραπάνω ρεπορτάζ έκανε την εξής δήλωση:

«Το περασμένο Οκτώβριο ματαιώθηκαν οι εκλογές με προσφυγή μου στο Διαιτητικό Δικαστήριο λόγω ελλιπούς νομιμότητας στην προκήρυξη της Γενικής Συνέλευσης. Τότε χωρίς αμφιβολία η παράταξη του κ. Βαγγέλη Γραμμένου θα κέρδιζε τις εκλογές με έναν υγιεινό περίπατο. Σήμερα, η ανεκδιήγητη διοίκηση του κου Δρόσου έχει προκηρύξει εκλογές με μια διαδικασία επίσης παράνομη.

»Σκέφτομαι σοβαρά να προσφύγω εκ νέου στο αρμόδιο δικαστήριο καταγγέλλοντας την όλη διαδικασία. Στις προγραμματισμένες εκλογές για τις 18/8 η παράταξη του κου Β. Γραμμένου – αν γίνουν – θα κερδίσει με μεγαλύτερη ευκολία τις εκλογές, από τις προγραμματισμένες για τον περασμένο Οκτώβριο. Πάλι όμως η διαδικασία δεν θα είναι σύννομη.

»Ο μόνος δισταγμός που έχω για να προσβάλω τις προσεχείς εκλογές οφείλεται στη βαθιά πεποίθησή μου ότι αποκλείεται στο μέλλον της ΕΠΟ να υπάρχει χειρότερη διοίκηση από αυτήν που κατ’ ευφημισμόν ονομάζεται “Επιτροπή Εξομάλυνσης”. Άλλο ένα τετράμηνο με διοίκηση της ΕΠΟ, τον κ. Δρόσο και την παρέα του, δεν την αντέχει φίλαθλος ακόμη κι αν είναι εθισμένος σε ταινίες τρόμου ή καταστροφής.    

Τελειώνοντας, θέλω να υπενθυμίσω σε όλο το ποδοσφαιρικό δυναμικό της χώρας μας ότι ο κ. Δρόσος – όπως και οι κ.κ. Μπάρτζης, Βρύζας και Δέδες – ήταν επιλογή των εξαφανισμένου από τα αθλητικά δρώμενα της Ελλάδας από το περασμένο Ιανουάριο κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο οποίος με τη σειρά του ήταν επιλογή του ανθρώπου που κυβερνά ουσιαστικά το ποδόσφαιρο μας – μέσω του Β. Γκαγκάτση στη Σούπερ Λιγκ, μέσω του “κυβερνητικού εκπροσώπου” κ. Δρόσου και ΣΙΑ στην ΕΠΟ, μέσω τακτικότατης επικοινωνίας αρχικά με τον τότε υπουργό Πολιτισμού, Σταύρο Κοντονή και μετέπειτα με τον νυν υπουργό Γ. Βασιλειάδη και βεβαίως μέσω των εκάστοτε εκπροσώπων της Μάλτας (κ.κ. Βασάλο και Σαμπέιν) και της Σερβίας (κ. Ζ. Λάκοβιτς), δηλαδή του κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Αναρωτιέμαι αν οι «υπηρεσίες» που κατά περιόδους προσφέρει στη χώρα του και η κατάντια του ποδοσφαίρου μας εξαιτίας των ενεργειών του, του επιτρέπουν να κοιμάται ήσυχος τα βράδια».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα