«Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα για την άνοδο»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο επενδυτής της ΠΑΕ Άρης, Άλεξ Κάλας, δηλώνοντας πως θα… γυρίσει τον κόσμο ανάποδα, προκειμένου η ομάδα να ανέβει κατηγορία.

Ο ομογενής εξ Αμερικής επιχειρηματίας αναφέρθηκε στην προσπάθεια για άνοδο, στα χρέη που ανέλαβε και για τη γενικότερη κατάσταση που επικρατούσε στην ομάδα του. Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ομάδα που δημιουργήσαμε. Η εταιρία πλέον είναι υπό εκκαθάριση. Έχει μπει μία σημαντική βάση από τους κ.κ. Γρόλλιο και Ρούσσο. Αυτοί ηγούνται της διαδικασίας. Δεν είμαστε πίσω χρονιά, αλλά υπάρχει μια διαδικασία που θα κρατήσει 90 μέρες. Θα προσπαθήσουμε να την ολοκληρώσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, θα προκύψουν όμως και καθυστερήσεις από την στιγμή που υπάρχουν πιστωτές. Πιστεύω όμως ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς προβλήματα και θα γίνει η σύσταση της νέας ΠΑΕ. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπήρξε η έγκριση από το Δημόσιο και έτσι η ομάδα είναι υπό εκκαθάριση.

Όταν ξεκίνησε η όλη διαδικασία, αυτό που έπρεπε να κάνει ο Άρης, ήταν να οργανωθεί σε πολλούς τομείς. Για να γίνει αυτό, έπρεπε να έχω έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης και δεν θα μπορούσε κάποιος που ξοδεύει πολλές ώρες μέσα στο γήπεδο, να ασχοληθεί με αυτά τα θέματα. Δεν είμαι περαστικός από τον Άρη. Πρέπει να υπάρχει οργάνωση. Ο Άρης είναι όπως λέμε όλοι, μαγαζί γωνία, αλλά χωρίς οργάνωση δεν θα υπάρχουν τα αποτελέσματα που πρέπει. Ο Σίνισα είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Είναι κομμάτι του πρότζεκτ που τρέχουμε. Το επίπεδο ανέβηκε αγωνιστικά, αλλά υπήρχε αυτό το αποτέλεσμα με την Δόξα Δράμας. Είμαι Άρης από 3 ετών. Μεγάλωσα κοντά στο γήπεδο. Δεν θέλω να λαϊκίσω. Το βλέπω ως αποστολή.

Δεν ήταν λάθος επιλογή ο Ντομπρασίνοβιτς. Την Κυριακή όλοι βλέπουν ποδόσφαιρο και την επόμενη έχουν την δυνατότητα να σχολιάζουν. Έτσι είναι στην Αμερική και σίγουρα στην Ελλάδα. Ο Άρης δεν είναι πείραμα. Επιλέγουμε χαρακτήρες. Ήμασταν δίπλα στον Σίνισα και δεν ήταν λανθασμένη επιλογή.

Αρνούμαι να πω ότι είμαι θύμα. Πάντα όλοι το παίζουμε θύματα. Αρνούμαι να το κάνω. Πάντα υπάρχουν δικαιολογίες από τους επόμενους, όχι όμως από μένα. Ήξερα ότι υπάρχει χρέος, αλλά έπρεπε να το πληρώσω. Ξέρω το νούμερο. Υπάρχει νομική ομάδα, αλλά δεν πρόκειται να κερδίσω κάτι από αυτό. Ήταν ένα πρόβλημα, αλλά πληρώθηκε και τελείωσε.

Όταν θα έρθω στην Ελλάδα, θα φέρω αποδεικτικά για όλα τα εμβάσματα. Είχα υποσχεθεί ότι θα βάλω 500 χιλιάδες ευρώ και είμαστε κοντά σε αυτό το νούμερο. Μέχρι στιγμής, έχουν μπει περίπου 445 χιλιάδες ευρώ.

Θα ομολογήσω ότι είμαι ένοχος για τους Σανιά και Ν’ Λουντούλου. Όλοι δικαιούμαστε μία δεύτερη ευκαιρία. Είναι μία ειδική περίπτωση. Ίσως έκανα λάθος. Έκανα μία εκτεταμένη συζήτηση για τους δύο παίκτες με τον αδελφό μου. Θα δούμε που βρισκόμαστε. Είναι μπερδεμένη η κατάσταση στα αποδυτήρια, αλλά θα την ξεκαθαρίσουμε σύντομα. Δεν πρέπει βέβαια να βιαζόμαστε, γιατί ενδεχομένως να υπάρξουν και μπαράζ. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε υπομονή, αν και αυτοί έχουν δοκιμάσει την δική μας μέχρι θανάτου.

Ήμουν με τον Φόιχτ τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Συζητήσαμε αρκετά, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι μέχρι να ανέβει η ομάδα. Αν τα καταφέρει, τότε θα έχουμε μία καλή ιστορία και εξέλιξη.

Δεν πρόκειται να μείνει η ομάδα στη Γ΄ Εθνική. Θα γυρίσω τον κόσμο ανάποδα για να βρεθούμε στην Football League.

Με τον Σταύρο Κοντονή είναι ένα ραντεβού το οποίο θέλουμε. Το περιμένουμε την άλλη εβδομάδα, διότι το πρόγραμμα του Υπουργού είναι φορτωμένο. Ενδεχομένως θα πρέπει να είναι και ο Χρήστος Γρόλλιος μαζί, για να συζητήσουμε κάποια εξειδικευμένα ζητήματα.

Ο κόσμος τα βάζει με όλους και ειδικά με αυτούς που ηγούνται μίας κατάστασης. Και εγώ το ίδιο θα έκανα, αλλά πρέπει να ελέγξω τα συναισθήματα μου. Στον 2ο γύρο χάσαμε πέντε βαθμούς. Αν χάναμε τους ίδιους και στον 1ο γύρο, θα είχαμε 80 και θα μιλούσαμε για μία καλή σεζόν. Όταν όμως δεν έχει τα λεφτά, δεν έχεις και το αποτέλεσμα. Στο τελευταίο ματς είχαμε κακή εμφάνιση. Πήραμε καλούς παίκτες, αλλά ψάχνουμε και χαρακτήρες. Θέλουμε ανθρώπους να αναλάβουν ρόλους μέσα στην ομάδα.

Είναι εμφανές αυτό. Δεν είναι Σούπερμαν. Δεν μπορεί να τα έχει όλα πάνω του και αυτό πρέπει να διαφοροποιηθεί. Το μοντέλο προπονητή-μάνατζερ ακολουθείται στην Αγγλία και αυτό θέλω να εφαρμοστεί και στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είναι εξαιρετικός προπονητής. Κάποιοι μπορεί να έχουν άλλη άποψη, αλλά αυτή είναι η δική μου. Παίρνουμε κάποια παιδιά 18-22 ετών. Εμείς θα ακούσουμε αυτά ή εκείνα εμάς; Μπορεί να γίνεσαι πιεστικός πολλές φορές στον γιο σου για παράδειγμα, αλλά το κάνεις για να τον βοηθήσεις. Το παιδί το τιμωρείς για το καλό του.

Ό,τι είναι να γίνει στην ομάδα, θα γίνει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Δεν ζητάω ούτε πίστωση χρόνου, ούτε υπομονή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα