“Θα είμαστε συνεχώς κάθε στιγμή υπό την απειλή του Grexit”

Ανεφάρμοστη θεωρεί την συμφωνία που ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή ο Αλέκος Αλαβάνος. που χαρακτήρισε δυσάρεστη έκπληξη το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχθηκε ως αντιμνημονιακό κόμμα, εντάχθηκε σήμερα σε μια «μνημονιακή συμμαχία».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής του Σχεδίου Β υποστήριξε ότι η χώρα έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο της μνημονιακής εξαετίας.

Όπως είπε, αυτό είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής η οποία δεν μπορούσε να υλοποιηθεί. «Είχε γίνει κατανοητό», πρόσθεσε, «ότι πλήρης κατάργηση της λιτότητας χωρίς καμία σύγκρουση με την Ευρωζώνη και με παραμονή στο ευρώ δεν μπορούσε να υπάρξει».

Ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε μήνυμα μεγάλης σύγχυσης τη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι καταψηφίζει το μνημόνιο, αλλά στηρίζει την κυβέρνηση, αφού «το 95% της κυβερνητικής δραστηριότητας είναι προκαθορισμένο από τους όρους του τρίτου μνημονίου».

Εξάλλου, εκτίμησε αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς «θα είμαστε συνεχώς κάθε στιγμή υπό την απειλή του Grexit».

Για το ενδεχόμενο εκλογών ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού ανέφερε ότι «αργά ή γρήγορα θα έρθει αυτή η κατάσταση».

«Πάρτε υπ’ όψιν και τη δυσφορία του κόσμου η οποία μπορεί να μην είναι ορατή σήμερα ή μπορεί να μην υπάρχει ακόμη στο βαθμό που απαιτούν οι καταστάσεις αλλά νομίζω ότι είναι σαφές ότι μόλις αρχίσει να έρχεται ο ΕΝΦΙΑ και ο φόρος εισοδήματος και οι περικοπές από φόρους και συντάξεις και τα αλλά μέτρα νομίζω ότι η κατάσταση θα γίνει πολύ, πολύ δύσκολη» κατέληξε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα