“Θα κάνουμε πόλεμο αν πατήσουν Σκοπιανοί το πόδι τους στην Ελλάδα”

Στο λιμάνι του Πειραιά βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Απόστολος Γκλέτσος όπου είχε συνάντηση με τους πρόσφυγες. Ο  δήμαρχος Στυλίδας επισκέφτηκε πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν στην πύλη Ε1 και μίλησε μαζί τους, ζητώντας τους να κάνουν κουράγιο και υπομονή. «Είναι δύσκολη η κατάσταση στη χώρα μας. Κάντε κουράγιο, είναι μια δύσκολη στιγμή» είπε ο δήμαρχος Στυλίδας μιλώντας με Σύρο που βρίσκεται στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Στυλίδας, «την Παρασκευή θα πάμε στην εισαγγελία του Κιλκίς και θα ζητήσουμε, σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο αλλά και με τις διεθνείς συμβάσεις, οι κύριοι που διέπραξαν κακουργήματα, διότι έπραξαν κακουργήματα οι αστυνομικοί αυτοί -που όταν τα διαπράττουν σε ξένο έδαφος και από το έδαφός τους, να πυροβολούν προς το δικό μας έδαφος, χάνουν την ιδιότητα του αστυνομικού και είναι εγκληματίες. Διέπραξαν κακουργήματα και πρέπει να εκδοθούν και να δικαστούν στην Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο λιμάνι του Πειραιά σημείωσε: «Ήρθαμε εδώ να δούμε αυτά που βλέπαμε από τις τηλεοράσεις και να ξαναπούμε ότι πώς γίνεται, όταν άνθρωποι δεν συνεργάζονται, όταν άνθρωποι από πριν ενώ ξέρουν το πρόβλημα, δεν το βάζουν σε σχέδιο να δουν πώς θα το λύσουν, τα εύκολα γίνονται δύσκολα.

Θα έπρεπε να υπάρχει σχέδιο έτοιμο, να μην έχουμε αφήσει αυτούς τους ανθρώπους να πνίγονται, θα έπρεπε να μην έχουμε αφήσει να δίνουν μικρές ή μεγάλες περιουσίες στους δουλέμπορους, να τους παίρνουμε από εκεί κατευθείαν με ελληνικά καράβια, να τους φέρουμε στην Ελλάδα –καθόλου στα νησιά για να μην έχουμε πρόβλημα με τον τουρισμό μας, καθόλου στον Πειραιά για να μην έχουμε τα γνωστά προβλήματα».

Ο ίδιος ζήτησε επίσης «να έχουν πιστοποιηθεί κατευθείαν οι δήμοι –ακόμη δεν μπορούμε να πιστοποιήσουμε την επιτροπή που παίρνει τα χρήματα για να μπορούν να τα διαθέσουμε στους πρόσφυγες και στους μετανάστες. Δεν μπορεί τα χρήματα που είναι για το κράτος, για την τοπική αυτοδιοίκηση, να τα παίρνουν οι ΜΚΟ. Ελπίζω από δω και πέρα να βρουν έναν συντονισμό οι αρμόδιοι φορείς».

Ο πρόεδρος του κόμματος “Τελεία”, σε δηλώσεις του και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου, εμμένει στη θέση του απέναντι στην ΠΓΔΜ και τις αστυνομικές αρχές που προκάλεσαν τα επεισόδια το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ειδομένη.

Συγκεκριμένα ανέφερε «Αν πατήσουν ξανά επί ελληνικού εδάφους θα πάμε στην Ειδομένη και θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, θα κάνουμε πόλεμο», δήλωσε.

«Αλλά θα ξεκινήσουμε με τη νομική οδό», είπε ο Απόστολος Γκλέτσος και πρόσθεσε: «Φαντάζεστε τι θα γίνει εκεί αν πάω και πω “αέρα”; Μόνος μου θα πάω και θα πω “αέρα”».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα