“Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσουμε την οικονομία μας”

Το δικό του σχόλιο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα έκανε ο Ντέιβιντ Κάμερον. Η βρετανική κυβέρνηση έλαβε υπόψη της την “αποφασιστική ετυμηγορία” των Ελλήνων στο δημοψήφισμα της Κυριακής και διαβεβαίωσε ότι “θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει” την οικονομία της, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού. 

«Ο ελληνικός λαός εξέφρασε μια αποφασιστική γνώμη στο δημοψήφισμα. Αυτή είναι μια καθοριστική στιγμή στην ελληνική οικονομική κρίση», έγραψε ο εκπρόσωπος σε δήλωσή του μετά την νίκη του “όχι” σε ποσοστό 61,31% στο δημοψήφισμα.

«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για την προστασία της οικονομικής μας ασφάλειας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας. Έχουμε ήδη καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης και αργότερα σήμερα ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει σε άλλη συνεδρίαση για να εξεταστούν τα σχέδια αυτά υπό το φως του αποτελέσματος».

Η Βρετανία δεν ανήκει στην ευρωζώνη, αλλά η οικονομία της, κυρίως ο χρηματοπιστωτικός της τομέας, επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την κατάσταση των γειτόνων της ευρωζώνης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα