“Θα μείνω στην κεντρική πολιτική σκηνή”

«Να μην έχετε καμιά αμφιβολία, πως όποια και εάν είναι η έκβαση της εκλογής, εγώ θα είμαι και αύριο. Δεν παίρνω στην ζωή μου βεβιασμένες αποφάσεις. Άργησα να μπω στην λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά από την στιγμή που έκανα το βήμα θα παραμείνω. Εγώ ήρθα για να μείνω». Με αυτά τα λόγια ο Γιώργος Καμίνης από τα Ιωάννινα ξεκαθάρισε επί της ουσίας ότι το 2019 δεν θα είναι υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο της Αθήνας.

Ο Γιώργος Καμίνης στην ίδια ομιλία από την πρωτεύουσα των Ιωαννίνων τόνισε πως το εγχείρημα του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς είναι ιστορικής εμβέλειας, ασκώντας παράλληλα σκληρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. «Βλέπουμε μια κυβέρνηση να καταρρέει, και μια αντιπολίτευση, τη «λαϊκή Δεξιά» να βιάζεται να αναλάβει την εξουσία. O ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όλοι θυμόμαστε, ότι πρώτη η Ν.Δ. σήκωσε τη σημαία του αντιμνημονιακού αγώνα την οποία και παρέδωσε μετά από λίγο στον κ. Τσίπρα».

Εξύμνησε το ΠΑΣΟΚ

Ο Γιώργος Καμίνης έκανε ιστορική αναδρομή και στις πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, με αναφορές στις αλλαγές και στις μεταρρυθμίσεις στη χώρα.

«Ας μην κρύβουμε τα λόγια μας. Το ΠΑΣΟΚ το πλήρωσε και με το παραπάνω το τίμημα των λαθών του, ο λογαριασμός όμως εξοφλήθηκε. Από το 44% έφτασε στο 4%, υπουργοί μπήκαν φυλακή. Να τελειώνουμε με τα ενοχικά σύνδρομα και να πούμε αλήθειες. Ποια παράταξη έφερε διαχρονικά τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στη χώρα; Ό,τι σοβαρό έγινε σε αυτή τη χώρα στη μεταπολίτευση, από αυτήν την παράταξη έγινε και κυρίως από το βασικό της εκφραστή, το ΠΑΣΟΚ. Από τις μεγάλες καινοτομίες των κυβερνήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως ο εκσυγχρονισμός του Οικογενειακού Δικαίου, το ΕΣΥ, ο θεσμός του ΑΣΕΠ και των ΚΕΠ. Ή τις κυβερνήσεις Σημίτη, με τα μεγάλα έργα, την ένταξη στην ΟΝΕ ή την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και την κυβέρνηση της κρίσης του Γιώργου Παπανδρέου, που έφερε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη Διαύγεια την οποία εφάρμοσε ο συνυποψήφιος, Γιάννης Ραγκούσης, τον νόμο Διαμαντοπούλου που τον κατεδαφίσανε».

Ωστόσο, ο κ. Καμίνης μίλησε και για την περίοδο της προεδρίας του Ευάγγελου Βενιζέλου, λέγοντας πως τότε η παράταξη έβαλε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό: «Αυτή είναι και η ιστορική μας ευθύνη και τώρα. Η δημοκρατική παράταξη να τραβήξει το κάρο και να βγάλει τη χώρα από την κρίση», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα