«Θα μπορεί να φοράει “βραχιολάκι” ο Ρωμανός»

Χαράλαμπος Αθανασίου για Νίκο Ρωμανό: «Θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (το βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή». Αυτό είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς τους γονείς του απεργού πείνας να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, καθώς –όπως τόνισε– αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σ’ αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη –ο οποίος είπε πως η τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης χειροτερεύει τα πράγματα και ζήτησε άμεση λύση–, ο κ. Αθανασίου διερωτήθηκε:
«Γιατί η τροπολογία χειροτερεύει τα πράγματα; Προϋπόθεση είναι η διευκόλυνση κάποιου να πάρει άδεια για να σπουδάσει. Του δίνεται δηλαδή δεύτερη ευκαιρία στην περίπτωση που τα Συμβούλια απορρίπτουν την εκπαιδευτική άδεια».

Ακόμη, ο κ. Αθανασίου επανέλαβε ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να παρέμβει στις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων, ζήτησε δε από τον ερωτώντα βουλευτή, ο οποίος επέμεινε ότι ο υπουργός πρέπει να δώσει τη λύση, να του υποδείξει εκείνος ή ένας νομικός από τον ΣΥΡΙΖΑ τι μπορεί να κάνει το οποίο δεν έκανε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα