Θα ξανα(γ)ράψουν ό,τι… ξηλώσει το ΣτΕ για τις άδειες των καναλιών

Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά δίνουν και παίρνουν οι προβλέψεις για την επόμενη ημέρα του τηλεοπτικού τοπίου στη χώρα.

Σε αυτό το κλίμα, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έδωσε σήμερα τη δική του –μάλλον χαλαρή– εκδοχή, λέγοντας ότι η κυβέρνηση απλώς θα ξανανομοθετήσει λαμβάνοντας υπόψη την ετυμηγορία της Θέμιδας.

«Η απόφαση του ΣτΕ είναι νομικά δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αναλόγως με το είδος αυτής της απόφασης, θα επιλέξουμε πώς θα κινηθούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος από τον ραδιοφωνικό «αέρα» του real fm και συνέχισε:

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουμε να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Ακόμα και μία αρνητική απόφαση δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν παραιτείται από τη σαφή δέσμευσή της προς τον ελληνικό λαό ότι θα υπάρξει ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου».

Πώς μεταφράζεται αυτό; Όπως εξήγησε ο κ. Τζανακόπουλου «η κυβέρνηση διατηρεί σε κάθε περίπτωση τη νομοθετική πρωτοβουλία, το κοινοβούλιο της χώρας διατηρεί τη νομοθετική εξουσία» και επομένως «μπορεί να γίνουν πάρα πολλά. Θα μπορούσε να υπάρξει ένας νέος νόμος, θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα