Θα πάρει το πρωτάθλημα ασθμαίνοντας!

 

Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Ξάνθη μπορούν να ελπίζουν ότι θα μειώσουν τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στους δέκα βαθμούς, μετά την ισοπαλία των «ερυθρόλευκων» στα Χανιά με αντίπαλο τον Πλατανιά, αλλά να του πάρουν το πρωτάθλημα αποκλείεται, αυτά δεν γίνονται στην Ελλάδα.

Ωστόσο, η εικόνα που (εξακολουθούν) να δείχνουν οι Πειραιώτες στην άμυνα είναι εξωφρενικά αναξιόπιστη, ενόψει – υποτίθεται – της μεγάλης πρόκλησης που λέγεται διάκριση στο Europa League, ενώ δεν πρέπει να ξεχνά κανείς τα εκτός έδρας ντέρμπι στο πρωτάθλημα και πιθανόν κάποια δύσκολα ματς Κυπέλλου που έρχονται.

Βέβαια, ο Ολυμπιακός δεν έχει πρόβλημα με τους μεγάλους – ΑΕΚ και ΠΑΟ ισοπεδώθηκαν στο Φάληρο – αφού παραδοσιακά την πατάει σε ματς μικρής έντασης και χαλαρής διάθεσης, αλλά η εικόνα που παρουσιάζουν Λεάλι και Βιάνα, η δεδομένη απειρία των μικρών και η έλλειψη «κυματοθραυστών » μπροστά από την άμυνα [αφού ο Μιλιβόγεβιτς όσο περνάνε οι μήνες, τόσο χάνει σε «ανασταλτική ενέργεια» (έχει που έχει πάντα το μυαλό του στην επίθεση), ο Ρομαό είναι στο Κόπα Άφρικα, ο Μανιάτης είναι στο περιθώριο] δεν επιτρέπει τολμηρές ευρωπαϊκές βλέψεις.

Αν το ζητούμενο για τον Ολυμπιακό είναι απλά να πάρει το πρωτάθλημα και να κάνει βρε αδερφέ και δύο-τρεις γκέλες ακόμη, τότε οκ. Αλλά αν υπάρχει διάθεση στα μισά του Γενάρη κάτι να βελτιωθεί, τότε δεν μπορεί να μείνει η ομάδα του Πειραιά στην απόκτηση του Ανσαριφάρντ (ιδίως όταν ο Ιντέγιε τα βάζει δύο-δύο) και πρέπει σύντομα να πάρει έναν ή δύο αμυντικούς για να μην ξαναδεχθεί γκολ από αράουτ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα