Θα πέσουν κορμιά!

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αγωνία στο πρωτάθλημα της Football League, καθώς έξι ομάδες διεκδικούν την άνοδο στην Super League, δύο μια θέση στα play off και άλλες δύο θα παλέψουν για να αποφύγουν την προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα που οδηγεί στον υποβιβασμό.

Η μάχη της κορυφής
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον εστιάζεται στην κορυφή. Αυτήν τη στιγμή, στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Εργοτέλης με 73 βαθμούς και ακολουθούν οι Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Σμύρνης και ΑΕΛ Καλλονής με 72. Πέμπτος είναι ο Ηρακλής με 71 πόντους και έκτος ο Παναιτωλικός με 70. Την τελευταία αγωνιστική αναμετρώνται: Νίκη Βόλου – Εργοτέλης, Παναχαϊκή – Απόλλων Σμύρνης, ΑΕΛ Καλλονής – Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής – Παναιτωλικός.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Η ομάδα του Ηρακλείου με νίκη επιστρέφει στα σαλόνια της Super League και μάλιστα ως πρωταθλήτρια της Football League. Με ισοπαλία ο Εργοτέλης φτάνει τους 74 βαθμούς και δίνει την ευκαιρία σε δύο εκ των Απόλλωνα, Ολυμπιακού Βόλου και Καλλονής να τον ξεπεράσουν. Βέβαια οι δύο τελευταίες ομάδες παίζουν μεταξύ τους, οπότε δεν μπορούν αμφότερες να πάνε πάνω από τους Κρητικούς. Ο Ηρακλής αν νικήσει φτάνει κι εκείνος τους 74, ωστόσο ο Εργοτέλης υπερτερεί στην ισοβαθμία έναντι των Θεσσαλονικέων. Σε ενδεχόμενη ήττα των Ηρακλειωτών, υπάρχει περίπτωση ακόμη και πενταπλής ισοβαθμίας μεταξύ εκείνων, του Ολυμπιακού Βόλου, του Απόλλωνα, της Καλλονής και του Παναιτωλικού!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Αν κερδίσει, ησυχάζει αφού «καπαρώνει» τη μία από τις τρεις θέσεις. Αν φέρει ισοπαλία, εξαρτάται από το τι θα κάνουν οι υπόλοιποι. Πάντως, υπάρχει περίπτωση να κατακτήσει την τρίτη θέση ακόμα και με ήττα, αν χάσει ο Απόλλωνας στην Πάτρα και έλθει ισόπαλο το Ηρακλής-Παναιτωλικός.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
Σε περίπτωση που κερδίσει στην Πάτρα την αδιάφορη Παναχαϊκή εξασφαλίζει την άνοδό του. Σε περίπτωση ισοπαλίας εξαρτάται από τα υπόλοιπα αποτελέσματα (με την περίπτωση της πενταπλής ισοβαθμίας που αναφέρθηκε και παραπάνω να… παραμονεύει), ενώ με ήττα τα πράγματα γίνονται ακόμη δυσκολότερα.

ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ
Με νίκη έναντι του Ολυμπιακού Βόλου, αφήνει σίγουρα πίσω τον αντίπαλό της, οπότε κερδίζει σίγουρα μία από τις προνομιούχες θέσεις. Σε περίπτωση ισοπαλίας ανεβαίνει σε περίπτωση που χάσει ο Απόλλωνας στην Πάτρα και δεν κερδίσει ο Ηρακλής.

ΗΡΑΚΛΗΣ
Εάν δεν υπάρξει νικητής στο Καλλονή – Ολ. Βόλου και κερδίσει ο Ηρακλής, τότε οι Θεσσαλονικείς ανεβαίνουν απευθείας στη Super League.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Οι Αγρινιώτες έχουν το δυσκολότερο έργο για να βγουν στην πρώτη τριάδα. Αυτό θα συμβεί μόνο σε περίπτωση που κερδίσουν τον Ηρακλή, χάσει ο Απόλλωνας και δεν έρθει ισόπαλο το Καλλονή – Ολ. Βόλου.

Δύο ομάδες για την 7η θέση
Βέβαια, άνοδο δίνουν και τα play off. Για την ακρίβεια μία. Νίκη Βόλου και Πανσερραϊκός θα διεκδικήσουν την εναπομείνασα θέση για το μίνι πρωτάθλημα. Οι Βολιώτες έχουν δύο βαθμούς παραπάνω από του Σερραίους (οι τελευταίοι αγωνίζονται στην έδρα του Φωκικού), αλλά και το πλεονέκτημα σε περίπτωση μεταξύ τους ισοβαθμίας.

Ποιος θα σωθεί;
Τέλος, στην ουρά τα πράγματα είναι απλά. Ο Βύζας Μεγάρων έχει δύο βαθμούς παραπάνω από τον Θρασύβουλο (29 έναντι 27), και μόνο ένας από τους δύο θα καταφέρει να σωθεί. Οι Μεγαρείς φιλοξενούν την Αναγέννηση Επανομής και η ομάδα της Φυλής τον Ηρακλή Ψαχνών. Σε περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία, η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει σε αγώνα μπαράζ, αφού οι δύο τους έχουν φέρει ισοπαλίες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.
Η 42η (και τελευταία) αγωνιστική:
ΑΕΛ-Καλλιθέα (18.00)
Φωκικός-Πανσερραϊκός (18.00)
Θρασύβουλος-Ηρακλής Ψαχνών (18.00)
Βύζας Μεγάρων-Αναγέννηση Επανομής (18.00)
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης (18.00)
Καβάλα-Αναγέννηση Γιαννιτσών (18.00)
Εθνικός Γαζώρου-Πιερικός (18.00)
ΑΕΛ Καλλονής-Ολυμπιακός Βόλου (18.00)
Νίκη Βόλου-Εργοτέλης (18.00, OTE TV)
Ηρακλής-Παναιτωλικός (18.00, OTE TV)
Ρεπό: Δόξα Δράμας
Η Βαθμολογία

1. Εργοτέλης 73
2. Ολυμπιακός Βόλου 72
3. Απόλλων Σμύρνης 72
————————————————-
4. ΑΕΛ Καλλονής 72
5. Ηρακλής 71
6. Παναιτωλικός 70
7. Νίκη Βόλου 67
————————————————-
8. Πανσερραϊκός 65
9. Δόξα Δράμας 60
10. ΑΕΛ 60
11. Ηρακλής Ψαχνών 54
12. Καλλιθέα 50
13. Καβάλα 50
14. Πιερικός 39
15. Παναχαϊκή 39
16. Εθνικός Γαζώρου 38
17. Φωκικός 37
18. Αναγέννηση Γιαννιτσών 34
19. Βύζας Μεγάρων 29
————————————————-
20. Θρασύβουλος 27
21. Αναγέννηση Επανομής 15
 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα