“Θα περάσουμε μια κόλαση”

Για κόλαση μίλησε ο Παναγιώτης Σγουρίδης αναφορικα με το έργο της κυβέρνησης τους πρώτους μήνες. Οι πρώτοι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι, πιεστικοί και θα έλεγα ότι μπορεί να περάσουμε και μία κόλαση, αλλά εκτιμώ ότι, όταν είσαι αποφασισμένος και έχεις σχέδια, τα ξεπερνάς όλα» εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι «υπάρχουν 1000 τρόποι να βελτιώσεις το προϊόν σου και την παραγωγή σου, ώστε να μπορείς όχι μόνο να είσαι ανταγωνιστικός, αλλά να είσαι και κυρίαρχος και leader της αγοράς. Δεν είναι στις αρχές μας να υπάρχει ΕΝΦΙΑ και στα χωράφια. Θα υπάρξει όμως μία φορολόγηση, η οποία θα πρέπει να είναι πολύ λογική, στα επίπεδα που υπήρχε προ των μέτρων, τα οποία εφαρμόζονταν μέχρι σήμερα, αλλά αυτά είναι συνδυασμός αποφάσεων που έχουν να κάνουν και με άλλα υπουργεία».

Ως προτεραιότητες του υπουργείου του έθεσε τον καλύτερο συντονισμό μεταξύ όλων των συντελεστών του υπουργείου και των αγροτικών ενώσεων, τη μεγαλύτερη κατανόηση από όλους τους παραγωγούς σε κάποια ζητήματα και την αναδιάρθρωση σκεπτικού. «Εφόσον υπάρχει αναδιάρθρωση στη νοοτροπία του παραγωγού, το αποτέλεσμα θα είναι μέγιστο για την Ελλάδα και για τον ίδιο τον παραγωγό» τόνισε.
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν «εσείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσετε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν υποψήφιο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας;» ο κ. Σγουρίδης απάντησε ως εξής:

«Αυτά έχουν να κάνουν με την συμφωνία μεταξύ του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι θέμα προσώπου, αλλά θέμα θεσμού. Αν πονηρά σκεπτόμενοι με ρωτήσετε, γιατί δεν ψήφισαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τον προηγούμενο Πρόεδρο, αφού δεν είναι θέμα προσώπου, θα σας πω ότι τότε έπρεπε να καταδικαστούν πολιτικές, οι οποίες είχαν οδηγήσει τη χώρα σε φτωχοποίηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα