“Θα πληρώσουμε όλα τα χρέη μας”

Ένα από τα επίδικα του εγχειρήματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι τι θα γίνει με τα χρέη του ΠΑΣΟΚ. Οι συμμετέχοντες στην ΔΗΣΥ επισημαίνουν με νόημα ότι δεν θα δεχθούν να πληρώσουν τα σπασμένα της πράσινης ασωτίας τις προηγούμενες δεκαετίες. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν ότι καλύτερο είναι να μπει λουκέτο στο κόμμα.

Αντίθετα η Φώφη Γεννηματά δεν συζητά αυτό το ενδεχόμενο. Κάτι που επιβεβαίωσε και ο διευθυντής του γραφείου της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Όθωνας, ο οποίος τόνισε με έμφαση ότι “δεν θα φορτώσουμε στους Έλληνες φορολογούμενους. Εάν είναι αναγκαίο, ναι μπορεί να μεταφερθούν στο νέο φορέα. Εάν πάλι είναι αναγκαίο μπορεί να διατηρηθεί το ΠΑΣΟΚ για να δούμε πως μπορεί να υπάρξει μία διαδικασία ρύθμισης. Εμείς ούτε μπαταχτσήδες είμαστε ούτε νέοι Πανιώνιοι θα γίνουμε».

Σε ό,τι αφορά το πως θα προχωρήσει ο νέος φορέας ο κ. Όθωνας είπε χαρακτηριστικά: “Δεν υπάρχει πλέον λόγος ή δικαιολογία για κανέναν να ενοποιηθεί σε ενιαία πολιτική έκφραση όχι μόνον ο χώρος του κέντρου, αλλά και ο ευρύτερος, με πυλώνα τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται το μεταρρυθμιστικό κέντρο, η ανανεωτική αριστερά, οι δυνάμεις της οικολογίας και όποιες άλλες προσδιορίζονται πολιτικά απέναντι στην όποιας μορφής συντήρηση, είτε αυτή εκφράζεται από τη δεξιά, είτε από τη λαϊκίστικη Αριστερά, όπως εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε μιλήσει καθαρά για έναν νέο, ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς. Η εκλογή επικεφαλής από τη βάση αυτού του φορέα , θα γίνει τον Οκτώβριο και ήδη μπαίνει στην τελική ευθεία μια διαδικασία που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2016 με πρωτοβουλία της κας Γεννηματά να καλέσει όλες τις δυνάμεις σε μια πορεία ανασύνθεσης του χώρου, με ενιαία πολιτική έκφραση. Από το 2012 ο χώρος αυτός είναι κατακερματισμένος, ταλαιπωρημένος πολιτικά και συντετριμμένος εκλογικά και προσπαθούν να τον λεηλατήσουν όχι μόνον από τα Αριστερά, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τα Δεξιά. Η πολιτική οριοθέτηση του συγκεκριμένου χώρου και η οργανωτική του υπόσταση ως ενιαίου πολιτικού σχήματος, είναι  μια αναγκαιότητα που θα βοηθήσει κυρίως τη χώρα, ώστε να εξισορροπηθεί η στρέβλωση που δημιουργήθηκε στα χρόνια της κρίσης μέσω ενός σύγχρονου και αξιόπιστου κεντροαριστερού φορέα”.

Όταν ο κ. Όθωνας ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για το εάν απασχολεί τη ηγεσία του Κινήματος ότι το ΠΑΣΟΚ θα σβήσει στα χέρια της κ. Γεννηματά είπε : “Δεν έχουμε πρόθεση ούτε να σβήσουμε το ΠΑΣΟΚ, ούτε να υποτιμήσουμε την ιστορική διαδρομή του στον τόπο. Το ΠΑΣΟΚ θα σβήσει εάν επιμένουμε σε μία στείρα ανάδειξη συμβολισμών χωρίς ενσωμάτωση των νέων απαιτήσεων και αναγκών των προοδευτικών πολιτών, που δεν προϋποθέτει αναγκαστικά τη διάλυση των υφισταμένων σχημάτων, κινήσεων, συλλογικοτήτων και κομμάτων”.

ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα