“Θα σας κάψουμε με τις φλόγες του πολέμου που αρχίσατε”

Nέα απειλητικά μηνύματα για πόλεμο σε αμερικανικό έδαφος έστειλε το Ισλαμικό Κράτος μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.

Οι αυστηρές προειδοποιήσεις των τζιχαντιστών έρχονται μέσω μηνυμάτων στην πλατφόρμα Telegram. Από εκεί δηλαδή που είχαν εκτοξευθεί και οι απειλές για επιθέσεις σε Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο, Βιέννη.

«Θα σας κάψουμε»

Μια από τις αφίσες δείχνει στο Μανχάταν τον Τζέιμς Ο’ Νιλ, αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης. Φορά την πορτοκαλί φόρμα των αιχμαλώτων των τζιχαντιστών. Από πάνω του, ένας μαυροντυμένος δήμιος. Και το μήνυμα που προκαλεί ανατριχίλα.

«Ένα μήνυμα υπογεγραμμένο με αίμα στο Έθνος του σταυρού. Θα κάνουμε περισσότερες επιχειρήσεις στη γη σας μέχρι την ύστατη ώρα και θα σας κάψουμε με τις φλόγες του πολέμου που ξεκινήσατε στο Ιράκ, την Υεμένη, τη Λιβύη, τη Συρία και το Αφγανιστάν. Απλά περιμένετε. Περιμένουμε κι εμείς».

Οι οπαδοί των τζιχαντιστών απειλούν να επιτεθούν στις ΗΠΑ με λουτρό από σφαίρες και παγιδευμένα αυτοκίνητα.

«Σκυλί» ο Τραμπ

Σε άλλη αφίσα, απεικονίζεται η Times Square στη Νέα Υόρκη. Αυτή έχει να κάνει με την απόφαση του Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.

Δείχνει επίσης μια ζώνη με εκρηκτικά και έναν πυροκροτητή. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αποκαλείται «σκυλί». Το μήνυμα πάνω στην αφίσα γράφει: «Η αναγνώριση από το σκυλί σας «Τραμπ» της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ θα μας κάνει να αναγνωρίσουμε τα εκρηκτικά ως πρωτεύουσα του κράτους σας».

Και μια τρίτη αφίσα απεικονίζει τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ. Ένας μαύρος τζιχαντιστής με το όπλο στα χέρια, πατάει πάνω στο κεφάλι του προέδρου των ΗΠΑ. Στο φόντο υπάρχει κι ένας αετός (σ.σ. έμβλημα των ΗΠΑ). «Ο ISIS στο Μανχάταν» γράφει το πόστερ.

Και το μήνυμα αναφέρει: «Να μας περιμένετε. Η εμπροσθοφυλακή των κατακτητών έρχονται για εσάς με λουτρό από σφαίρες και πυρά από παγιδευμένα αυτοκίνητα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα