“Θα φιλοξενηθούν πρόσφυγες στις κατασκηνώσεις του υπ. Εργασίας”

Φιλοξενία προσφύγων στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Εργασίας μέχρι και τις 15 Ιουνίου εξήγγειλε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Έχουμε 30 κατασκηνώσεις στο υπουργείο που μπορούμε να τις διαθέσουμε μέχρι τις 15 Ιουνίου, όταν και θα φιλοξενηθούν εκεί τα παιδιά», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο  υπουργός Εσωτερικών και επισήμανε ότι για όλα χρειάζεται ο απαραίτητος χρόνος, καθώς ο μηχανισμός δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο.

«Εξάλλου από αυτές τις κατασκηνώσεις, μέχρι τώρα λειτουργούσαν μόνο 15», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Μέχρι να πάνε τα παιδιά κατασκήνωση θα έχουμε βρει άλλους χώρους. Χρειαζόμαστε χρόνο γιατί η προσπάθεια είναι γιγαντιαία σε έναν μηχανισμό που δεν είχε ποτέ προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο».

Σχετικά με την επιστολή του προς τις Τράπεζες, για την διάθεση και των δικών τους υποδομών, ενημέρωσε πως οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη και δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά στην Ειδομένη, ο κύριος Κουρουμπλής τόνισε πως «γίνεται προσπάθεια σιγά σιγά αυτοί οι άνθρωποι να μεταφερθούν προς τα κάτω. Όπου και να τους πάμε όμως, όλοι έχουν στο μυαλό τους στα σύνορα, πάντα έχουν την ελπίδα να φύγουν, να βρεθούν στα σύνορα και να έχουν μια ευκαιρία να περάσουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα