ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Η κυβέρνηση να πολεμήσει την διαπλοκή και να επιτύχει καλύτερη σχέση με την Ευρώπη

Να πολεμήσει με τη διαπλοκή και να προχωρήσει στην αξιολόγηση των προτεραιοτήτων της, ώστε- όπως είπε- να πετύχει μια καλύτερη σχέση με την Ευρώπη, κάλεσε την κυβέρνηση από τα Χανιά ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταυρός Θεοδωράκης. Ο ίδιος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δεσμεύτηκε ότι σε αυτή την προσπάθεια θα σταθεί στο πλευρό της.
Από τα Χανιά, ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στα όσα φέρεται ότι είπε χθες ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Βαρουφάκης, συνομιλώντας με πολίτες στα Χανιά: «Μπορώ να κάνω δυο υποθέσεις. Αν ο κ. Βαρουφάκης λέει ‘ακολουθείστε μας στη ρήξη με τα συμφέροντα, με τις συντεχνίες, με το παλιό σύστημα για να αλλάξουμε τη χώρα’, εμείς είμαστε μαζί τους. Αν εννοεί ‘ακολουθήστε μας στη ρήξη με τους εταίρους μας’, είναι μόνος του. Κυριολεκτικά μόνος του. Ελάχιστοι Έλληνες θα ακολουθήσουν μια τέτοια πολιτική. Μια πολιτική δηλαδή, σύγκρουσης με την Ευρώπη, μια πολιτική σύγκρουσης με τους ανθρώπους που μέχρι σήμερα μας ενισχύουν. Ελπίζω ο κ. Βαρουφάκης να μην έχει προσχωρήσει σε αυτή τη μικρή παρέα των ανόητων της πολιτικής που θεωρούν ότι η χώρα μπορεί να έχει μέλλον έξω από την Ευρώπη. Για μας, είναι ξεκάθαρο. Η Ελλάδα δεν έχει μέλλον έξω από την Ευρώπη και οι μάχες που πρέπει να δίνουμε είναι για μια πιο δίκαιη Ευρώπη. Για μια άλλη Ευρώπη. Αυτό είναι διαφορετικό. Και για αυτό εμείς ακολουθήσαμε την κυβέρνηση στη σύγκρουση της για να πετύχει μερικά πράγματα. Στη μεγάλη διαπραγμάτευση, το Ποτάμι ήταν μαζί της».
Ο κ. Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι μετά την ολοκλήρωση επαφών που θα έχει με όλους τους φορείς της Κρήτης, θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη του νησιού, κάνοντας λόγο για την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης του νησιού, με άξονες την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα