ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: “Ο κόσμος είναι έτοιμος για τη μεγάλη ανατροπή”

«Ο κόσμος είναι έτοιμος για τη μεγάλη ανατροπή, για τη μεγάλη αλλαγή, για τη μεγάλη αναγέννηση. Δεν θέλουν να επιστρέψουν στα λάθη του παρελθόντος». Αυτά τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον Αθήνα 9.84, αναφερόμενος στην ανάγκη της κοινωνίας να εκφραστεί μέσα από ένα καινούργιο πολιτικό Κίνημα που δεν θα βαρύνεται από τις σκιές των παλιών λαθών.  

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική αναμέτρηση θα είναι μεγάλη, καθώς δεν θα ψηφίσουν μόνο οι μηχανισμοί των υπαρχόντων κομμάτων, αλλά και όλοι αυτοί που θεωρούν ότι πρέπει να έχουν λόγο για τον αρχηγό της προοδευτικής παράταξης. «Αυτό που κερδίσαμε, και είναι σημαντικό για όλους αυτούς που μας ακούνε, είναι ότι σε αυτή τη διαδικασία θα μετέχουν και οι φίλοι. Δεν μετέχουν μόνο τα μέλη αλλά όσοι πολίτες θέλουν. Πηγαίνουν και ψηφίζουν τον αρχηγό της προτίμησής τους και μετά ερωτώνται αν θέλουν να γίνουν μέλη του Κινήματος. Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν φίλοι και οι καταστάσεις με τα στοιχεία τους θα καταστραφούν με ευθύνη του κ. Αλιβιζάτου» διευκρίνισε.

 Ερωτώμενος για το ζήτημα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι δεν απορρίφθηκε μόνο από την κ. Γεννηματά. Όπως είπε ούτε ο κ. Καμίνης έδωσε σαφή θετική απάντηση και προτίμησε να πει ότι δεν υπάρχει αρκετός χρόνος.

 

Τέλος ο Σταύρος Θεοδωράκης, αποτιμώντας το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, υπογράμμισε ότι είναι νωρίς για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα καθώς η πληροφόρηση που υπάρχει είναι ελλιπής. Τόνισε πάντως, ότι «είναι σημαντικό να βλέπουν οι ΗΠΑ θετικά τη χώρα μας καθώς τα δύο στηρίγματά μας είναι η Αμερική και η Ευρωπαϊκή Ένωση». Ως προς το αν πρέπει να υπάρξει αύξηση δαπανών για τα εξοπλιστικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι: «οι εξοπλισμοί στην Ελλάδα είναι συνδυασμένοι με πολιτική λοβιτούρα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «βλέπουμε πώς εξελίσσονται και δικαστικά οι υποθέσεις που αφορούν υπουργούς Αμύνης. Αυτό είναι το ένα ζήτημα που μας κάνει επιφυλακτικούς όταν ανοίγουμε το κεφάλαιο “στρατιωτικοί εξοπλισμοί”. Υπήρξαν σπατάλες, υπήρξε καταλήστευση του δημόσιου ταμείου στο όνομα των εξοπλισμών για να κερδίζουν κάποιοι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα