ΘΕΟΧΑΡΗΣ: “Η κυβέρνηση έχει πρωτοφανή επιθετικότητα στις επενδύσεις”

«Δε φτάνει το γεγονός ότι δεν είμαστε φιλικοί προς τις επενδύσεις, κάνουμε και τα ανάποδα από αυτά που πρέπει. Η κυβέρνηση φέρεται στο Ελληνικό, στις Σκουριές, και σε τόσες άλλες επενδύσεις, με μια πρωτοφανή επιθετικότητα και κωλυσιεργία», επεσήμανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Πρόσθεσε δε πως «είναι προτιμότερο η κυβέρνηση να αρνηθεί για οποιονδήποτε λόγο την υλοποίηση μιας επένδυσης, από το να την αφήνει να σέρνεται επί μήνες και χρόνια εκβιάζοντας τον επενδυτή. Όλα αυτά υπερβαίνουν το θεσμικό μας πρόβλημα και τα πληρώνουμε ως χώρα. Η έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιδείνωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα βρίσκεται στα χνάρια της έκθεσης του ΟΟΣΑ που μας κατατάσσει στην 3η χειρότερη θέση σε σχέση με τη φιλικότητα προς τις επενδύσεις».

Παράλληλα, ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε τη δική του πρόταση για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

«Όταν η κυβέρνηση έκανε πέρσι την επανάστασή της με το βοήθημα στους συνταξιούχους, είχα καταθέσει τροπολογία για τη δικαιότερη διανομή του μερίσματος, φέτος που έρχεται με την ουρά στα σκέλια, η πρότασή μου είναι και πάλι πολύ συγκεκριμένη:

1.Πρέπει να πληρωθούν οι προμηθευτές, οι οποίοι έχουν δώσει προϊόντα και υπηρεσίες στο δημόσιο και μένουν απλήρωτοι. Το κράτος δε μπορεί να είναι μπαταχτσής, να πιέζει τον κόσμο για να βγάζει υπερπλεονάσματα από το αίμα του, και να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

2.Να στηριχθούν στοχευμένα οι πιο αδύναμοι. Το εργαλείο που φτιάχτηκε σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, να ενισχυθεί προσωρινά με ένα εφάπαξ βοήθημα.

3.Να στηριχθούν τα μόνιμα υποζύγια, οι άνθρωποι που μέσα στην κρίση είναι «πράσινοι» στα δάνειά τους. Πρέπει να πληρωθεί μια δόση από τα δάνεια των ανθρώπων που έχουν πάρει στην πλάτη τους τη χώρα ώστε να νιώσουν και αυτοί δικαιοσύνη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα