“Θεσμικά δεν απαγορεύεται για υπουργό να μιλά με κρατούμενο”

Στη “μάχη” που θα δοθεί το απόγευμα της Δευτέρας (17.00) στη Βουλή για το Noor1  όπου ο Πάνος Καμμένος θα κληθεί να απαντήσει σε ερώτηση του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με τις αποκαλύψεις του Ευθύμη Γιανουσάκη και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που φέρεται να είχε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας με τον ισοβίτη, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι κρατούμενοι νομιμοποιούνται να παίρνουν όποιον θέλουν τηλέφωνο, στη συνέχεια η κάθε λειτουργία κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Το μείζον είναι η υπόθεση για την οποία συζητάμε, υπάρχει μια τεράστια υπόθεση ναρκωτικών, αυτό είναι το θέμα τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο υπουργός Επικρατείας.

Είναι μια υπόθεση 2 τόνων ηρωίνης η οποία πρέπει να διαλευκανθεί, δεν υπάρχει καμία εξωθεσμική η παράνομη πράξη από την πλευρά του υπουργού. Δεν παρενέβη ο υπουργός, είπε ο κ. Τζανακόπουλος.

Το να μιλάει ο οποιοσδήποτε με έναν άνθρωπο ο οποίος είναι στη φυλακή δεν απαγορεύεται από κάποιον νόμο, , τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας πως θεσμικά δεν απαγορεύεται για τον υπουργό. Πολιτικά ο κ. Καμμένος αυτό το οποίο έκανε ήταν να παραπέμψει την υπόθεση στον αρμόδιο υπουργό και σε καμία περίπτωση, είπε ο κ. Τζανακόπουλος δεν πιέστηκε ο κρατούμενος να καταθέσει προς μια κατεύθυνση.

Ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι η Νέα Δημοκρατία στην υπόθεση αυτή ταυτίζεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, αυτό, είπε, δημιουργεί ερωτήματα.

Δεν βγήκε στη Νέα Δημοκρατία το καταστροφολογικό σενάριο στην οικονομία και τώρα επιχειρεί με την υπόθεση αυτή να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Τι είπε για τους συμβασιούχους

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους στην καθαριότητα  ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε τα εξής: “Με δεδομένη τη νομική επιπλοκή, η βέλτιστη λύση είναι μια νέα 8μηνη σύμβαση και ταυτόχρονη προκήρυξη του διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις. Σημείωσε ότι θα υπάρξουν πρόνοιες, αλλά και ειδική μοριοδότηση για τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει. Σκουρλέτης στο Real.gr για συμβασιούχους: Θα προχωρήσουμε άμεσα στην κατάθεση της τροπολογίας.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι έχει βρεθεί ο τρόπος που θα επιλύσει την κρίση που έχουμε μπροστά μας, με μια σύμβαση (για τους νυν συμβασιούχους στην καθαριότητα) και από εκεί και πέρα θα υπάρξει προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις στο δημόσιο. «Αυτό θα το αποφασίσουμε στη βάση της μελέτης που θα κάνουν οι ΟΤΑ, στη βάση των αναγκών για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Πρόκειται για συνολική πρόταση που σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους στην καθαριότητα επιλύει το θέμα». Η βασική πολιτική κατεύθυνση, υπογράμμισε, είναι ότι οι υπηρεσίες καθαριότητας παραμένουν στους δήμους και τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί τις εργασιακές συνθήκες «μεσαίωνα» που επιβάλλουν οι εργολάβοι. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι το ζήτημα θα έχει λυθεί εντός των επόμενων ημερών και θα καταλαγιάσει η απεργία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα