Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 9,5 ετών σε 65χρονο για αποπλάνηση ανηλίκου

Ποινή κάθειρξης εννέα ετών επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 65χρονο , ο οποίος κατηγορείται για αποπλάνηση ανηλίκου και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου.

Ο κατηγορούμενος, πρώην δημόσιος υπάλληλος είχε δημιουργήσει ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όταν γνώρισε ανήλικο και αντάλλαξε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Κατόπιν αυτών, συναντήθηκαν και συνευρέθηκαν ερωτικά δύο φορές το διάστημα 2012-2013, όταν ο ανήλικος ήταν τότε 13-14 ετών ενώ και εκείνος εμφανιζόταν με ψεύτικο λογαριασμό.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, όμως αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, υπό τον όρο της αυτοπρόσωπης εμφάνισης του σε αστυνομικό τμήμα, μία φορά τον μήνα.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, ο ανήλικος είχε καταθέσει ότι συνευρέθηκε με τον 65χρονο έναντι αμοιβής(20 ευρώ), αλλά μετά άλλαξε την κατάθεση του λέγοντας ότι δεν υπήρχε χρηματικό αντάλλαγμα. Επίσης, είπε ότι «Την πρώτη φορά όλα έγιναν με τη συναίνεσή μου, αλλά τη δεύτερη φορά διαπίστωσα ότι δεν ήθελα».

Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης, έφτασαν στα ίχνη του 65χρονου ερευνώντας άλλη υπόθεση παιδεραστίας, «Δημιουργήσαμε ψεύτικο λογαριασμό, με στοιχεία ανήλικου αγοριού στο facebook και αποκτήσαμε επικοινωνία μαζί του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα