“Θετικό το κλίμα για επενδύσεις στην Ελλάδα”

Στην  κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Γεροντόπουλος,  κατά την διήμερη παρουσία του στη Ρουμανία. Ο υφυπουργός Εξωτερικών, εγκαινιάζοντας το νέο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του ελληνο-ρουμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου,τόνισε πως «τώρα το κλίμα για επενδύσεις στην πατρίδα μας είναι θετικό».

Ο κ. Γεροντόπουλος κάλεσε τους έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Ρουμανία να επενδύσουν και στην Ελλάδα. Προηγουμένως, τους συνεχάρη για όσα έχουν «ήδη καταφέρει στη ρουμανική αγορά και τη συνδρομή τους στη μάχη που δίνει η Ελλάδα προκειμένου να ξεπεράσει την οικονομική κρίση» αλλά και «για την οικονομική τους συμπαράσταση τόσο στο ελληνικό σχολείο όσο και στην έδρα ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου».

 

«Η ελληνική επενδυτική και επιχειρηματική παρουσία στην Ρουμανία» είπε ο κ. Γεροντόπουλος «αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων των δύο χωρών. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στη Ρουμανία, με τη θέση που ήδη κατέχουν στην εδώ αγορά, συμβάλλουν ενεργά και καταλυτικά στην περαιτέρω αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και τη διατήρηση του εμπορικού μας πλεονάσματος με τη Ρουμανία».

 

Ακολούθησε διεξοδική συζήτηση με τους παριστάμενους Έλληνες επιχειρηματίες, κατά την οποία ο υφυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούσαν οικονομικά, επιχειρηματικά, πολιτικά και ομογενειακά θέματα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα