Θρήνος στη Λίβερπουλ για τον Μοράν

Mία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της ιστορίας της Λίβερπουλ, ο Ρόνι Μοράν, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών την Τετάρτη (22/3).

Ο Άγγλος διένυσε σχεδόν μισό αιώνα στο «Άνφιλντ», που έγινε το δεύτερο σπίτι του, περνώντας από πολλά και διαφορετικά πόστα.

Την περίοδο 1952 – 1968 αγωνίστηκε στη θέση του αριστερού μπακ, πραγματοποιώντας συνολικά 343 εμφανίσεις και πετυχαίνοντας 16 γκολ, ενώ από τα χέρια του πέρασε και παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Το 1969 μπήκε στο χώρο της προπονητικής, μέσα από το τεχνικό επιτελείο της πρώτης ομάδας, ενώ το 1971 ανέλαβε ρόλο πρώτου προπονητή στη δεύτερη ομάδα της Λίβερπουλ.

Συνέχισε να υπηρετεί την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ μέχρι το 1999, κυρίως δουλεύοντας στο πλευρό των τεχνικών της πρώτης ομάδας, με αποτέλεσμα να έχει μείνει στην ιστορία ως ένας πιστός εργάτης της, αλλά και το μακροβιότερο μέλος της.

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, οι προπονητές της πρώτης ομάδας της Λίβερπουλ εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί του, με τον ίδιο να διατηρεί συμβουλευτικό ρόλο.

Σε όλη αυτή την πολυετή θητεία του στους «κόκκινους» πανηγύρισε μαζί τους 13 πρωταθλήματα, 4 ευρωπαϊκά κύπελλα, 2 Κύπελλα UEFA, 5 Κύπελλα Αγγλίας, και 5 League Cup.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα