Θωρακίζει την αμυντική του γραμμή ο Ολυμπιακός

Η καλή επίθεση προσφέρει γκολ και… εισιτήρια, αλλά η καλή άμυνα είναι εκείνη που φέρνει τους τίτλους! Ο Ολυμπιακός θα κινηθεί για τη θωράκιση της αμυντικής του γραμμής τον Ιανουάριο, με πρώτη προτεραιότητά του την απόκτηση ενός στόπερ.

Ο προγραμματισμός των «ερυθρόλευκων» δεν έχει να κάνει με την πιθανότητα αποχώρησης του Ερίκ Αμπιντάλ, παρά τις φήμες και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα στην Ισπανία. Ο Μίτσελ Γκονζάλεθ, όπως και οι παράγοντες της ομάδας, έχουν διαπιστώσει ότι υπάρχει κενό στα μετόπισθεν, γεγονός που ενδεχομένως να κοστίσει ακριβά στη διάρκεια του δεύτερου γύρου, οπότε αυξάνεται ο ανταγωνισμός και γίνονται πιο κρίσιμα τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο προσανατολισμός, λοιπόν, είναι η απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του. Βάσει των πρώτων πληροφοριών από τις συζητήσεις που έχουν γίνει στα υψηλά κλιμάκια του συλλόγου, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ξεχωρίσει ορισμένες λύσεις από την αγορά της Ισπανίας, μετά από έρευνα αγοράς και εισήγηση του τεχνικού της ομάδας, Μίτσελ Γκονζάλεθ. Αν θα πρόκειται για λύση… Μποτία, ή κάτι πιο ποιοτικό, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Στην παρούσα φάση πάντως, οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονται στο στάδιο της αξιολόγησης και των βολιδοσκοπήσεων.

Παράλληλα όμως, στον Πειραιά έχουν αρχίσει να συγκεντρώνουν προτάσεις και για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Αρτούρ Μαζουακού πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις στο Champions League, γεγονός που προσέλκυσε το ενδιαφέρον μεγάλων συλλόγων από το εξωτερικό. Η Ίντερ είναι μία από αυτές και σύμφωνα με το ρεπορτάζ από την Ιταλία, το ενδιαφέρον της για τον αριστερό φουλ μπακ του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερα έντονο. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν αποκλείουν να υπάρξει πρόταση ανάλογη με εκείνη του Μανωλά, την οποία πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να αρνηθούν.

Ο προσανατολισμός δεν είναι να πουληθεί από τώρα ο παίκτης, αλλά σαν μεγάλη ομάδα οφείλει να είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Δεν αποκλείουν, λοιπόν, τίποτα στον Πειραιά και ετοιμάζονται, ώστε να είναι καλυμμένοι σε κάθε περίπτωση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα