Ιατρικός αποκλεισμός… στο Μουντιάλ του Κατάρ!

Για λόγους… υγείας – και όχι μόνο – κινδυνεύει να αποκλειστεί το Κατάρ από τη διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022, σύμφωνα με δήλωση του μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Τέο Ζβάντζιγκερ!

Ο παράγοντας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική Bild, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η γνώμη μου είναι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 δεν θα γίνει στο Κατάρ. Οι γιατροί δεν μπορούν να πάρουν την ευθύνη για διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων υπό τέτοιες συνθήκες. Μπορεί να είναι σε θέση να κρυώσουν τα στάδια, αλλά το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ένα μεγάλο γεγονός και δε λαμβάνει χώρα μόνο μέσα σε αυτά. Φίλαθλοι από όλον τον κόσμο ταξιδεύουν στη χώρα διεξαγωγής του και θα ζουν για μέρες εκεί. Η πολλή ζέστη αποτελεί πρόβλημα που απειλεί την καθημερινότητά τους και άρα τη ζωή τους. Αν υπάρχει ανθρώπινη απώλεια, ένας Εισαγγελέας οποιασδήποτε χώρας θα διατάξει έρευνα και εξέταση για να βρεθούν οι υπεύθυνοι και οι ηθικοί αυτουργοί, οπότε η FIFA δε θέλει με τίποτα να βρεθεί σ’ αυτή τη θέση».

Την αντίθετη άποψη εξέφρασε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, ονόματι Χασάλ Αλ Ταβαντί, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία ένδειξη:
«Δεν ανησυχώ, Πρώτον, διότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη πως θα χάσουμε το παγκόσμιο Κύπελλο. Δεύτερον, επειδή είναι το πρώτο Μουντιάλ που θα γίνει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για την συγκεκριμένη περιοχή, το μυαλό τους πάει στις συγκρούσεις. Μόνο που το Μουντιάλ αποτελεί μια ευκαιρία για να ενώνει τους ανθρώπους. Νομίζω πως αυτή η διοργάνωση θα αφήσει μια θετική κληρονομιά στον κόσμο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα