Ικανοποιημένος ο Θεοχαρόπουλος από την τηλεμαχία των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς

«Όσα βγαίνουν στο προσκήνιο για τα paradise papers δείχνουν ότι υπάρχει μία τάξη που δεν πληρώνει φόρους. Αυτή την ανήθικη και κοινωνικά άδικη συμπεριφορά η προοδευτική παράταξη όχι μόνο πρέπει να την στηλιτεύει, αλλά να βρει και τρόπους αντιμετώπισής της».

Αυτή την επισήμανση έκανε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ σχολίασε θετικά τη χθεσινή τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της προοδευτικής παράταξης.

Ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε για δημοκρατική κατάκτηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς που δεν έχει γίνει σε κανέναν άλλο πολιτικό φορέα στη χώρα. «Ήταν ένα καλό debate με την πολιτική στο προσκήνιο» είπε και σημείωσε τα εξής:

  • Προτεραιότητα για την προοδευτική παράταξη είναι η μείωση των υπερβολικών στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γιατί οδηγούν σε φοροκεντρική λιτότητα
  • Η φορολόγηση πρέπει να είναι προοδευτική με κλίμακες και όχι ενιαία (flat rate).
  • Για την υπέρβαση της κρίσης απαιτείται σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης.
  • Η προοδευτική παράταξη πρέπει να είναι αμείλικτη σε θέματα διαφθοράς. Είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός σχέσεων κράτους-εκκλησίας.

Για τον χαρακτήρα του νέου φορέα, ο προεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε τη θέση του «να συγκροτηθεί ενιαίο κόμμα με τάσεις και υπέρβαση των κομμάτων και όχι πολυκομματικός φορέας. Πρόσθεσε ότι θα στοχεύει στην ανατροπή των συσχετισμών απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη ΝΔ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα