Ικανοποιητικός βαθμός ετοιμότητας για την ΑΕΚ, 2-0 σε φιλικό τον Άρη Λεμεσού

Πέμπτο φιλικό για την Ένωση και τελευταίο πριν από το ματς της Γαλλίας με τη Σεντ Ετιέν και μία ακόμη νίκη με σκορ 2-0, αυτή τη φορά κόντρα στον Άρη Λεμεσού. Το ματς στο κεκλεισμένων των θυρών γήπεδο της Φυλής δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς ο αντίπαλος της ΑΕΚ θύμιζε απλά μία αξιόμαχη ερασιτεχνική ομάδα.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια για μία ακόμη φορά έδειξε πως αυτή την περίοδο δεν έχει καμία διάθεση να δουλέψει κάποιο άλλο σύστημα πέρα από το 4-2-3-1, καθώς είναι σούπερ επεξεργασμένο από πέρσι, αλλά και το καταλληλότερο σχήμα για να αντιμετωπιστεί η Σεντ Ετιέν. Δουλειά σε πιο επιθετικά συστήματα, δίχως δύο αμυντικά χαφ, μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Υπό αυτό το πρίσμα, λοιπόν, κόντρα σε έναν υποδεέστερο αντίπαλο, ήταν εύκολο για την ΑΕΚ να μη δεχθεί φάσεις. Για ένα ακόμη ματς διαπιστώθηκε ότι η άμυνα της Ένωσης είναι πολύ γερή και ότι η ομάδα μπορεί να παράγει και ικανοποιητικό αριθμό ευκαιριών, παρά τους επτά αμυντικούς στην ενδεκάδα. Η ομοιογένεια, η σχετική συνεισφορά των Σιμόες και Γιόχανσον στη δημιουργία, αλλά και η εξαιρετική – για την εποχή – κατάσταση των Βάργκας, Μάνταλου και Μπαρμπόσα, εξυπηρετούν την Ένωση που βαδίζει στα σίγουρα εν’ όψει των αγώνων με τη γαλλική ομάδα.

Αυτό που μένει είναι λίγο να βελτιωθεί στην αποτελεσματικότητα, αφού ναι μεν έχει κρατήσει το μηδέν (σχεδόν χωρίς να δεχθεί φάσεις) σε 450 φιλικά λεπτά, αλλά από την άλλη δεν σκοράρει εύκολα και συχνά. Μόνο με την Πογκόν της Β’ Πολωνίας έβαλε πάνω από δύο γκολ ο Δικέφαλος (και το τρίτο ήταν αυτογκόλ-καραμπόλα). Βέβαια, όπως πάντα λένε οι προπονητές, καλό είναι να γίνονται φάσεις και τα γκολ θα έρθουν. Στο συγκεκριμένο φιλικό ήρθαν δύο, το ένα από τον Πέκχαρτ (μετά από θαυμάσια ασίστ του Βάργκας) και το άλλο από τον Τζανετόπουλο (μακρινό σουτ).

Στα θετικά της ΑΕΚ το ότι ο Πέκχαρτ από αγώνα σε αγώνα δείχνει πιο «λυμένος» και αποδεικνύει αργά αλλά σταθερά ότι τουλάχιστον ως εφεδρική λύση του Αλμέιδα είναι μία χαρά. Ο δε Πορτογάλος έκανε το ντεμπούτο του με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα. Επίσης θετικό ότι σε ένα ακόμη φιλικό φάνηκε το βάθος που έχει φέτος η Ένωση, με τις αλλαγές να παίζουν με όρεξη και αποτελεσματικότητα.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (81’ Μπακάκης), Τσιγκρίνσκι (77’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Ντιντάκ (72’ Ντίας), Σιμόες (71’ Γαλανόπουλος), Γιόχανσον (81’ Τζανετόπουλος), Βάργκας (59’) Μπακασέτας, Μάνταλος (76’ Αλμέιδα), Μπαρμπόσα (71’ Πλατέλλας), Πέκχαρτ (63’ Αραβίδης)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα