ΙΝΔΙΑ: Με κράνη εργάζονται δημόσιοι υπάλληλοι για να προφυλαχθούν από τους σοβάδες

Οι περισσότεροι στη χώρα μας δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοση της δημόσια διοίκησης, κάτι που επεσήμανε και ο Ρέγκλινγκ σε πρόσφατες δηλώσεις του. Από την άλλη οι δημόσιο υπάλληλοι διαμαρτύρονται εδώ και δεκαετίες για τις συνθήκες εργασίας και τους χώρους που καλούνται να βγάλουν το… μεροκάματο.

Όμως μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στην Ινδία δεν έχει προηγούμενο. Οι εργαζόμενοι σε κρατική υπηρεσία στην πόλη Μπιχάρ δουλεύουν σε ένα ερειπωμένο κτίριο, όπου διαρκώς πέφτουν κομμάτια σοβά από το ταβάνι με αποτέλεσμα ήδη να έχουν τραυματιστεί μερικοί υπάλληλοι. Όταν μάλιστα ένας από τους υπαλλήλους αποφάσισε να καλέσει στα κεντρικά για να αναφέρει τις φθορές και τους τραυματισμούς, εκείνοι τους είπαν πως είναι αδύνατο οι εργαζόμενοι να λείψουν από την δουλειά τους.

Έτσι οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται φορώντας κράνη για μοτοσυκλέτες προκειμένου να προφυλαχθούν από τους σοβάδες. “Είναι παλιό το κτίριο. Οι τοίχοι και η οροφή είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Οι σοβάδες πέφτουν λόγω της υγρασίας και του νερού από την βροχή. Η οροφή μπορεί να πέσει ανά πάσα στιγμή. Έτσι αφού δεν μπορούμε να λείψουμε από τις δουλειές μας φοράμε κράνη» δήλωσε ο υπάλληλος Αμίτ Κουμάρ Παντέι στους δημοσιογράφους.

Μετά από δημοσίευση βίντεο οι Αρχές υποσχέθηκαν πως θα μεταφέρουν το γραφείο σε άλλο κτήριο, ενώ  μάλιστα δήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους για τη δημοσιοποίηση του θέματος από τους υπαλλήλους που φαίνονται στο βίντεο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα