Ιντέγε: «Έφυγα γιατί ο Ολυμπιακός χρειαζόταν χρήματα»

Σε οικονομικές δυσκολίες της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την ανάγκη της για χρήματα, απέδωσε την μετεγγραφή του στην Κίνα και την Tianjin Teda, ο Ιντέγε Μπράουν. «Έπρεπε να το αποδεχτώ» υποστήριξε ο Νιγηριανός επιθετικός, τώρα της Μάλαγα, στην «ΑS». Επισημαίνοντας, πάντως, ότι απόλαυσε περισσότερο την περίοδο της καριέρας του που βρισκόταν στους «ερυθρόλεκους».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όλα είναι διαφορετικά. Η γλώσσα, το φαγητό, η ζωή. Πήγα στην Tianjin Teda γιατί ο Ολυμπιακός είχε οικονομικές δυσκολίες και χρειαζόταν χρήματα. Έπρεπε να το αποδεχτώ.

Δεν ήταν εύκολο. Ήμουν οκτώ ή εννιά μήνες χωρίς να παίζω. Πολύς καιρός. Η κινεζική γλώσσα είναι μια δύσκολη γλώσσα για μένα. Είναι μια χώρα με διαφορετική κουλτούρα. Μίλησα με τον τεχνικό της Tianjin, Ούλι Στίλικε, για να δω τι συνέβαινε. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας θύμωσε και με έθεσαν εκτός ομάδας. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση.

Όταν προέκυψε η πιθανότητα της Μάλαγα, δεν σκέφτηκα ούτε στιγμή την κατάταξή της (σσ ουραγός της La Liga). Μου έλειπε το ποδόσφαιρο οκτώ μήνες. Είχα προτάσεις κι από άλλες ομάδες. Από τη Λεβάντε, τη Λας Πάλμας, την Αλαβές, δύο ομάδες από τη Γερμανία, ομάδες της Τουρκίας, τέσσερις ομάδες της Κίνας, αλλά εκεί δεν θα πήγαινα. Η Ντινάμο ήθελε να επιστρέψω, επίσης από την Ελλάδα ήθελαν να επιστρέψω».

Για το καλύτερο σημείο της καριέρας του: «Εκεί όπου το απήλαυσα περισσότερο και ήταν πιο εύκολο ήταν στον Ολυμπιακό. Όλα έγιναν γρήγορα, ξεκίνησα και να βάζω γκολ γρήγορα. Είχα την υποστήριξη των παικτών, των οπαδών, του προέδρου. Η πιο δύσκολη εμπειρία ήταν στην Κίνα. Εκεί μπορούν να παίξουν μόνο τρεις ξένοι παίκτες. Αυτό το δυσκολεύει πολύ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα