Ιρλανδία: Το life story του νεότερου δισεκατομμυριούχου στον πλανήτη

Ιρλανδός ο νεότερος δισεκατομμυριούχος στον κόσμο και αν μη τι άλλο, αυτοδημιούργητος. Η ιστορία του Τζον Κόλισον, μας διδάσκει να μην τα παρατάμε ποτέ και δικαιώνει το ρητό, «ο επιμένων, νικά». Ο 27χρονος Τζον, μεγάλωσε σε ένα χωριό στην Ιρλανδία αλλά αυτό που τον έκανε να ανεβεί ψηλά σε τόσο νεαρή ηλικία είναι αναμφισβήτητα, οι ηγετικές και επικοινωνιακές του ικανότητες.

Ο προαναφερθέντας, όταν αποφοίτησε από το σχολείο, έστειλε αιτήσεις σε διάφορα Πανεπιστήμια της Ιρλανδίας και της Βρετανίας ωστόσο κανένα δεν τον δέχτηκε, με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί προς τις ΗΠΑ. Ο αδερφός του έγινε δεκτός στο ΜΙΤ και ο ίδιος στο Χάρβαρντ.

Πριν καν, όμως αρχίσει τις σπουδές του ο Τζον Κόλισον και ο αδερφός του ήταν ήδη εκατομμυριούχοι χάρης την εταιρεία λογισμικού που οι ίδιοι δημιούργησαν. Η συγκεκριμένη εταιρεία επέτρεπε σε επιχειρήσεις και εμπόρους να κάνουν πωλήσεις στο eBay. To 2008 όμως, το δημιούργημα τους με το όνομα Auctomatic, πουλήθηκε έναντι 5 εκατ. δολαρίων.

Η ενασχόληση τους όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Αμέσως μετά, ξεκίνησαν να ασχολούνται με το Stripe, το οποίο είναι το καινούριο δημιούργημα τους και πάει ακόμα καλύτερα εφόσον και αυτό(όπως και το πρώτο) δίνει βάση στις επιχειρήσεις και τους δίνει την δυνατότητα της εύκολης πληρωμής ενώ παρέχει και άλλα συστήματα ασφαλείας.

Η Stripe, τώρα πια απασχολεί 750 εργαζομένους και εκτός των άλλων έχει γραφεία στο Δουβλίνο, Λονδίνο, Παρίσι, Αυστρία αλλά και το Βερολίνο. Ο Τζον Κόλισον και ο αδερφός του Πάτρικ, σταμάτησαν αναγκαστικά τις σπουδές τους έτσι ώστε να αφοσιωθούν στην κερδοφόρα επιχείρηση τους, η οποία μετράει πάνω από 100.000 πελάτες παγκοσμίως. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Stripe αξίζει 9,2 δις δολάρια.

Παρασκευή Μαρίτσα

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα