Ισπανία: Μάλλον την Παρασκευή το ένταλμα για τον Κάρλες Πουτζντεμόν

Η Ισπανίδα δικαστής που έχει επιφορτιστεί με την απαγγελία κατηγοριών εις βάρος των αυτονομιστών ηγετών της Καταλονίας δεν θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν πριν την Παρασκευή, σύμφωνα με τα ισπανικά ΜΜΕ.

Να σημειώσουμε, πως την Πέμπτη η εφημερίδα «La Vanguardia» είχε αναφέρει ότι η δικαστής είχε εκδώσει το ένταλμα σύλληψης. «Το ένταλμα πιθανότατα θα εκδοθεί την Παρασκευή», δήλωσε πηγή του δικαστηρίου που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί. O δικηγόρος του Πουτζντεμόν δήλωσε ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη της Καταλονίας. Μια Ισπανίδα δικαστής εξέδωσε ένα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του αποπεμφθέντος ηγέτη Κάρλες Πουτζντεμόν, δήλωσε αργά σήμερα ο Βέλγος δικηγόρος του, Πολ Μπέκερτ στο βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

«Μόλις άκουσα από τον πελάτη μου ότι το ένταλμα εκδόθηκε και στρέφεται εναντίον του προέδρου και τεσσάρων ακόμη μελών της κυβέρνησής του που βρίσκονται στο Βέλγιο», τόνισε ο Μπέκερτ. «Ο κος Πουτζντεμόν θα μείνει εδώ. Έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί πλήρως με τις βελγικές αρχές καθ’ όλη τη διαδικασία», πρόσθεσε ο Βέλγος δικηγόρος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα