«Ιστορική στροφή της Ελλάδας»

Για μια ιστορική στροφή της Ελλάδας, μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, κάνει λόγο η «Guardian». Η βρετανική εφημερίδα  σε δημοσίευμα της εστιάζει στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας και διερωτάται αν «θα θέσει η Ελλάδα ένα τέλος στα πέντε χρόνια λιτότητας;». Παράλληλα αρθρογράφος της εφημερίδας, διαπιστώνει ότι οι Έλληνες δεν είναι πια οι ίδιοι.

Μετά από πέντε χρόνια πρωτοφανούς οικονομικής σκληρότητας, ως αντάλλαγμα της μεγαλύτερης διάσωσης στην πρόσφατη οικονομική ιστορία, τα πάντα έχουν αλλάξει στη χώρα, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αλλαγή είναι παντού: στην πολιτική, την οικονομία, τον κοινωνικό ιστό και τις νοοτροπίες, εξηγεί η αρθρογράφος, εκτιμώντας ότι οι  εκλογές θα σημάνουν μια ιστορική στροφή της χώρας και μια πρωτοφανή αμφισβήτηση των υπαγορεύσεων των Βρυξελλών και του Βερολίνου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο «χαρισματικός Αλέξης Τρίπρας» -ο επικρατέστερος νικητής των εκλογών- είναι αποφασισμένος να συνταράξει τα θεμέλια της ελληνικής πολιτικής σκηνής και, μαζί με αυτή, και ολόκληρη την Ευρώπη.

Ως αρχιτέκτονας της λιτότητας, η γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel θα πρέπει να παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ελλάδα με εύλογη νευρικότητα, προσθέτει ο Guardian.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα