«Ισχυρή κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση»

Συνέντευξη στη Σύσσυ Γεωργαντοπούλου

Πολιτικά ισχυρή κυβέρνηση, ώστε να έχει τη δύναμη να βγάλει τη χώρα από την κρίση, είναι απαραίτητο να βγάλει η κάλπη στις 25 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε στην «Α» ο Γιώργος Βλάχος, υποψήφιος με τη Ν.Δ. στην Περφέρεια Αττικής. Παράλληλα, καλεί πανστρατιά επιστροφής και των παλιών ψηφοφόρων, «χωρίς ταμπέλες», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών;

«Να υπάρξει κυβέρνηση, πολιτικά ισχυρή, που θα έχει την πολιτική βούληση να βγάλει σύντομα τη χώρα από τη κρίση και τον λαό από τον φόβο και την ανασφάλεια, αποδοκιμάζοντας όλους εκείνους που παίζουν με τα κεκτημένα δικαιώματα της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μια κυβέρνηση η οποία, με σταθερά βήματα και δίχως πειραματισμούς, θα μπορέσει σύντομα να ξεπεράσει τη σημερινή δύσκολη κατάσταση και θα αρχίσει να καρπώνεται τα οφέλη από την ήδη διαφαινόμενη αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

Συνοπτικά αναφέρω ότι το πρωτογενές πλεόνασμα που κατέγραψε η χώρα μας ήταν υψηλότερο από ό,τι αρχικά προβλέπονταν, η ανεργία σιγά αλλά σταθερά αποκλιμακώνεται, ενώ η οικονομία μας συνολικά σταθεροποιείται και αναπτύσσεται βελτιώνοντας αισθητά την ανταγωνιστική της θέση.

Είναι λοιπόν σαφές ότι οι εναλλακτικές πολιτικές, που προτείνονται μέχρι σήμερα από τα άλλα κόμματα, είναι ασαφείς και χωρίς τεκμηρίωση, προκαλώντας τεράστια σύγχυση και ανησυχία, τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας. Κάθε άλλη επιλογή πέραν της Νέας Δημοκρατίας είναι αδιέξοδη και χωρίς προοπτική».

Σε ποια «κατεύθυνση» θα πρέπει να είναι το προσκλητήριο πανστρατιάς για τη Ν.Δ.; Κέντρο ή δεξιά;

«Μόνιμη επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας πρέπει να είναι η επαναφορά στις τάξεις της όλων εκείνων που σε διάφορες χρονικές στιγμές έφυγαν, ανεξάρτητα αν είχαν δίκιο ή άδικο. Αυτή λοιπόν η διεύρυνση της βάσης της Ν.Δ. δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ταμπέλες. Ωστόσο, η ουσιαστική διεύρυνση θα γίνει με αλλαγή πολιτικής, με διαρθρωτικές παρεμβάσεις, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη μαζική επιστροφή των συμπολιτών μας στη Ν.Δ.. Γι’ αυτό πιστεύω ότι οι τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, πέρα από την οικονομική τους αξία, έχουν μεγάλη πολιτική σημασία, αφού δείχνουν μια κυβέρνηση με αντανακλαστικά για την καθημερινότητα των πολιτών, κρατώντας ανοικτό τον δίαυλο επικοινωνίας με την κοινωνία. Την κοινωνία που πιέζεται, αλλά που δεν πρέπει να πάψει να ελπίζει. Και αυτή η ελπίδα θα προέλθει, μόνο από υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις».

Το κλίμα στην Ευρώπη αλλάζει, με πολλές κυβερνήσεις να εκφράζουν αντίθετη γνώμη από αυτή της Μέρκελ, λέγοντας «όχι» στη λιτότητα. Ποια είναι η δική σας άποψη;

«Το κλίμα αλλάζει, αφού κάθε χώρα παλεύει για τη δική της σωτηρία. Έτσι, ανάλογα με την κάθε χώρα και το είδος του προβλήματος που αντιμετωπίζει, ακούγονται νέα σενάρια και νέες πρωτοβουλίες. Η Ελλάδα και η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές, οφείλει να εκμεταλλευτεί αυτά τα νέα δεδομένα, καθώς και εκείνα που θα προκύψουν. Να αναζητήσει λύση στο πρόβλημα του χρέους μαζί με άλλες χώρες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα και όχι να προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες, οι οποίες θα οδηγήσουν τη χώρα στην απομόνωση και θα δημιουργήσουν δύσκολες συνθήκες για τους Έλληνες πολίτες. Όμως, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κάποια πράγματα, αδυναμίες δεκαετιών, είναι ευθύνη δική μας για να αλλάξουν. Και για τον λόγο αυτό, χρειάζεται οι πολίτες να ξέρουν όλη την αλήθεια αλλά μαζί και την ευθύνη τους.

Δυστυχώς, οι εποχές δεν επιτρέπουν λανθασμένες κινήσεις ή πειραματισμούς. Τώρα, πρέπει να αποδείξουμε ότι η κρίση μάς έκανε πιο σοφούς, πιο υπεύθυνους. Ο φανατισμός, η παροχολογία, το βόλεμα, ο ατομικισμός ανήκουν στο παρελθόν και δεν πρέπει να ξανάρθουν. Θα είναι καταστροφικό».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα