Ισχυρός φονικός σεισμός 7,5 Ρίχτερ στα σύνορα Αφγανιστάν – Πακιστάν

Ισχυρότατος σεισμός 7, 5Ρίχτερ συγκλόνισε το πρωί της Δευτέρας το Πακιστάν. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στο βορειοανατολικό τμήμα του Αφγανιστάν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωφυσικού Ινστιτούτου (USGS), το επίκεντρο της δόνησης τοποθετείται 269 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ, ενώ το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 190 χλμ.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί όσο και σε αυτή του Πακιστάν (Ισλαμαμπάντ).

Τουλάχιστον 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν απο το φονικό σεισμό, όπου τουλάχιστον 12 μαθήτριες έχασαν τη ζωή τους σε ποδοπάτημα και άλλοι 5 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον σεισμό. Τουλάχιστον 28 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ζώνες όπου ζουν φυλές στο βόρειο τμήμα του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Άλλοι 20 σκοτώθηκαν στο βορειοδυτικό τμήμα του Πακιστάν, όπως και 3 στην περιοχή Γκίλγκιτ-Μπαλιστάν και ένας στην πακιστανική πλευρά του Κασμίρ, σύμφωνα με πηγές.

Την ίδια ώρα στην βόρεια αφγανική πόλη Ταλοκάν 12 μαθήτριες ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν από το σχολείο τους για να γλιτώσουν από το σεισμό, όπως και τουλάχιστον 35 τραυματίστηκαν, ενώ άλλοι 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική επαρχία Νανγκαχάρ, σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους. Επίσης πάρα πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν στη χώρα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα