Ιωαννίδης: «Δεν μπορούμε να παίζουμε για να ρίξουμε μια κυβέρνηση»

Η επίμαχη ρύθμιση για το γάλα έχει προκαλέσει πανικό στην κυβέρνηση, αφού αρκετοί είναι οι βουλευτές που απειλούν με καταψήφιση του νομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή την Παρασκευή. Ο Γιάννης Ιωαννίδης από την πλευρά του μιλώντας  στον Βημα fm αναφέρθηκε στην επίμαχη ρύθμιση για το γάλα και τόνισε πως «δεν μπορούμε να παίζουμε για να ρίξουμε μια κυβέρνηση».

 Ειδικότερα, με… αθλητικούς όρους, ο βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης, μιλά για την επίμαχη ρύθμιση για το γάλα.

«Θα παίξω επιθετική άμυνα, όπως έκανα πάντα. Η άμυνα είναι ομαδική. Λένε ότι η άμυνα κερδίζει τον αγώνα, αλλά η επίθεση τον κόσμο και στην επιθετική άμυνα, για να βάλεις γκολ στο ποδόσφαιρο ή καλάθι στο μπάσκετ, πρέπει να πάρεις την μπάλα. Και όταν πάρεις την μπάλα, πρέπει να βρεις τον αντίπαλο σε αδυναμία, να μην είναι οργανωμένος, για να το βάλεις πιο εύκολα. Εμείς, όταν έχουμε την μπάλα, πάμε να βάλουμε καλάθι. Όταν την έχει ο αντίπαλος, επιτιθέμεθα, για να πάρουμε την μπάλα», είπε χαρακτηριστικά στον ΒΗΜΑ FM.

Σχολιάζοντας το νομοσχέδιο της συμφωνίας με την τρόικα και το γάλα, σημείωσε: «Η Κεντρική Μακεδονία έχει το 50% της παραγωγής γάλακτος στην Ελλάδα. Είναι φλέγον θέμα. Επαναλαμβάνω: για μένα, πρωτεύον είναι ότι ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος πρέπει να μπορεί να αποδίδει και να φτάνει στον καταναλωτή το προϊόν του όχι με φοβερές διακυμάνσεις, 1 προς 3. Είναι λάθος αυτά τα πράγματα. Τριπλασιάζεται η τιμή και ο παραγωγός δεν παίρνει την τιμή που πρέπει. Επειδή είμαι γεωπόνος και με ενδιαφέρει, η κτηνοτροφία είναι δύσκολο πράγμα. Πρέπει ο κτηνοτρόφος να αγαπά το ζώο».

Και πρόσθεσε: Δεν είναι ακόμη ξεκαθαρισμένο τι λένε. Περιμένω την Παρασκευή να δω το νομοσχέδιο, αλλά ένα γάλα 11 μέρες είναι δύσκολο πράγμα με τις μετακινήσεις, τις συνθήκες, το να μην το δει ο ήλιος. Δηλαδή, είναι ορισμένα πράγματα που θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα».

«Πιστεύω ότι στην τελική φάση η διάταξη θα ικανοποιήσει τους πάντες, διότι δεν μπορούμε να παίζουμε για να ρίξουμε μια κυβέρνηση και τον ιδρώτα και τον πόνο που έχει ξοδέψει και το λίπος που έχει χάσει όλος ο λαός, για να πέσει μια κυβέρνηση. Είναι άδικο, διότι θα επέλθει καταστροφή και δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανείς που θα θέλει να καταστρέψει τη χώρα και τους ανθρώπους της», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα