“Κάναμε όσα έπρεπε, οι δανειστές τώρα να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους”

Κάλεσμα στους δανειστές να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απηύθυνε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στην  real news και με αφορμή το Eurogroup της Δευτέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως «έχουμε κάνει όσα οφείλαμε, τηρώντας κατά γράμμα τα συμφωνηθέντα».«Ελπίζουμε και δικαιούμαστε να γίνει το ίδιο και από την πλευρά των δανειστών» έσπευσε να προσθέσει, υπογραμμίζοντας την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης τόσο του «compliance report» όσο και της συζήτησης για το χρέος.

Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, παραδέχθηκε πως «υπάρχουν ακόμη διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και του Βερολίνου και κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει αν η συνολική συμφωνία θα επιτευχθεί στις 22 Μαΐου ή αν θα χρειασθούν κάποιες ημέρες για να έχουμε “λευκό καπνό”».

Για έξοδο στις αγορές και εκλογές

Ερωτηθείς για την έξοδο στις αγορές, ο κ. Τζανακόπουλος επεσήμανε ότι οι ενδείξεις από τις αγορές ομολόγων, δείχνουν πως βρισκόμαστε σε θετική πορεία, ενώ προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ένταξη της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, έκανε λόγο για «σενάρια που τροφοδοτεί η ηγεσία της Ν.Δ., προκειμένου να διαχειριστεί το στρατηγικό της αδιέξοδο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα