“Κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει άμεσα συμφωνία”

«Κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει άμεσα συμφωνία και να δοθεί τέλος στην αβεβαιότητα». Αυτό τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλόραση του ΑΝΤ1. «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι όλες τις ημέρες αυτές, γίνονται τέτοιου τύπου συζητήσεις με χώρες με εξέχοντα ρόλο στην παγκόσμια οικονομία, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να πάμε σε μία συμφωνία που δεν θα έχει παγίδες» πρόσθεσε.

«Δεν πήγαμε άδικα στο δημοψήφισμα» ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,υπογραμμίζοντας ότι «βοήθησε στη διαπραγμάτευση».

«Μετά το δημοψήφισμα ήρθε η έκθεση του ΔΝΤ για τη μη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους» πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης, τονίζοντας ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό να εκλείψει επιτέλους η αβεβαιότητα. Εάν ρυθμιστεί το ζήτημα του χρέους, μετά από την πολύ σκληρή διαπραγμάτευση, θα είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία». «Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την κυβέρνηση το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Θα περάσουν τα μέτρα από την Κ.Ο”

Ερωτηθείς εάν θα περάσει στη Βουλή από την κυβέρνηση η συμφωνία και κατά πόσο θα χρειαστούν οι θετικές ψήφοι κομμάτων της αντιπολίτευσης, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε πως «θα τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή και την Κοινοβουλευτική Ομάδα». «Είμαι σίγουρος ότι θα περάσει και από την ΚΟ και από τους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, γιατί σημασία έχει να πατήσουμε στα πόδια μας» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο στην ψηφοφορία η ψήφος θα έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης τόνισε ότι «θα είναι ψήφος κατά συνείδηση, αλλά η συνείδηση σε τέτοιες στιγμές ιστορικής ευθύνης κρίνεται ανάλογα».

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις τηλεφωνικές απόπειρες μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «οι πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου είναι ανοιχτές και ο κ. Μεϊμαράκης μπορεί ανά πάσα στιγμή να ενημερωθεί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα