“Κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες”

«Στη Βουλή κάνουμε κύκλο γύρω από τον εαυτό μας. Επειδή δεν προχωράνε σε μεταρρυθμίσεις, συζητάμε τα ίδια και τα ίδια, ενώ άλλες κοινωνίες φεύγουν μπροστά. Και καταλήγουμε σε ένα στείρο λόγο που δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τον κόσμο». Αυτά ανέφερε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σχολιάζοντας τη ψήφιση του 4ου Μνημονίου από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επεσήμανε ότι ίσως τελειώσαμε πλέον με την εποχή της κωλοτούμπας. «Είχαμε τους Δεξιούς και τους Πασόκους που έκαναν μνημονιακές κωλοτούμπες, τώρα έχουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που έκανε τις αντιστασιακές κωλοτούμπες, με δάκρυ. Αλλά οι κωλοτούμπες τελείωσαν. Τα μέτρα ψηφίστηκαν και θα εφαρμοστούν» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η δεξιοτεχνία των πολιτικών που μας κυβερνούν είναι ότι κάνουν κωλοτούμπες μαζί με τις καρέκλες τους. Αυτό ούτε οι μεγάλοι χορευτές μπορούν να το κάνουν».

 

Με την πραγματική οικονομία

 

Απαντώντας σε ερώτηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, υπογράμμισε ότι είναι μια ευκαιρία, αφού έκλεισαν κάποιες εκκρεμότητες με την Ευρώπη, να ασχοληθούμε με την πραγματική οικονομία και την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων πολιτών.

«Να επιστρέψουμε στην οδυνηρή καθημερινή πραγματικότητα» όπως είπε, «που είναι ότι υπάρχει κόσμος απλήρωτος, υπάρχει κόσμος στη μαύρη εργασία, υπάρχει ελαστική μορφή εργασίας». Τόνισε μάλιστα ότι επειδή η Ελλάδα «έχει ένα ισχυρό επιστημονικό προσωπικό, επειδή έχουμε καλή γεωγραφική θέση, μπορεί η Ελλάδα να ξαναγίνει περιζήτητη στην προσέλκυση επενδύσεων –αν τελειώσουμε με τις εκκρεμότητες και την πολιτική ανασφάλεια».

Για το ζήτημα του χρέους εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το κατά πόσον μπορεί να υπάρξει μια πραγματική λύση πριν τις γερμανικές εκλογές, ενώ επεσήμανε ότι τη Δευτέρα ο κ. Τσίπρας θα λάβει κάποιες γενικές διακηρύξεις χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του ΔΝΤ.  «Πανηγυρίζουμε γενικά για το κόψιμο του χρέους αλλά για να δούμε πραγματικές ρυθμίσεις φοβάμαι ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή και να είμαστε διαπραγματευτικά ισχυροί για την κρίσιμη στιγμή το 2018»  ανέφερε.  Ο επικεφαλής του Ποταμιού κλείνοντας επεσήμανε ότι η δική του εκτίμηση είναι ότι θα υπάρξει μια οριζόντια λύση για τα χρέη των ευρωπαϊκών κρατών –και όχι μόνο της Ελλάδας- το 2018.

 

Για το αλαλούμ

Ο επικεφαλής σχολίασε και την αλλαγή της σειράς των ομιλητών προκειμένου να προστατευθούν στη μάχη της τηλεθέασης από το τηλεοπτικό ριάλιτι Survivor απάντησε ότι «δεν θεωρώ ότι υπήρξε μία συνωμοσία, υπήρξε ένα λάθος χειρισμού από την πλευρά της γραμματείας το οποίο έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν όχι για το Survivor, γιατί τότε δεν υπήρχε, αλλά με θύματα διάφορα άλλα κόμματα. Πολλές φορές οι αρχηγοί λένε θα μιλήσω στις 5, θα μιλήσω στις 6, δεν μιλάει ένας οπότε το πρόγραμμα ανατρέπεται».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Εχθές ανατράπηκε το πρόγραμμα επειδή ο κ. Κουτσούμπας είχε κάποια δουλειά και ήθελε να μιλήσει πολύ νωρίς, έξω από τη σειρά του. Αυτό αναστάτωσε όλο το πρόγραμμα και φτάσαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Όταν φτάσαμε στο να πλησιάζει το Survivor είπανε ας βάλουμε τους δύο αρχηγούς μπροστά. Απλώς, λέω ότι η αρχική δράση ήταν τυχαία, δηλαδή βγήκε ένας αρχηγός δεν ήθελε να μιλήσει, μίλησε ο άλλος και τελικά φτάσαμε στο να πλησιάζουμε στο Survivor οπότε εκεί προηγείται ο Μητσοτάκης, προηγείται ο Τσίπρας και όλοι οι άλλοι τους τρώει η μαρμάγκα».

Στην Ευρυτανία

 

Στο μεταξύ ο Σταύρος Θεοδωράκης θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις του εορτασμού για τη συμπλήρωση 73 χρόνων από τη Σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου στους Κορυσχάδες Ευρυτανίας. Ο επικεφαλής του Ποταμού θα είναι ο βασικός ομιλητής της εκδήλωσης που θα γίνει την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα