Κέρδισε Βινίσιους, έχασε Λαμπρόπουλο

 

Καλή εμφάνιση, νίκη επί του σκληροτράχηλου Πλατανιά, εξασφάλιση σε μεγάλο βαθμό του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, ένας Βινίσιους που προκάλεσε έκπληξη, αλλά και ένας τραυματισμός που πόνεσε…

Η ΑΕΚ πλέον κρατά την τύχη στα χέρια της, καθώς είναι πέμπτη δύο βαθμούς μπροστά από την Ξάνθη και με το πρόγραμμα που έχει μάλλον θα βγει στην Ευρώπη, ωστόσο ο τραυματισμός του Λαμπρόπουλου στο γόνατο (ρήξη χιαστών, οδηγείται στο χειρουργείο), με τον Τσιγκρίνσκι με σπασμένο χέρι και τον Βράνιες πάντα επιρρεπή σε κάρτες, δημιουργούν αμυντικό προβληματισμό. Αυτό που απαλύνει τον πόνο του αμυντικού των «κιτρινόμαυρων» ήταν η άμεση και συγκινητική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη να του ανανεώσει το συμβόλαιο.

Ο Χιμένεθ έχει στη διάθεσή του αυτή τη στιγμή Κολοβέτσιο και Βράνιες και εύχεται ο νάρθηκας του Τσιγκρίνσκι να κάνει δουλειά και να βάλει τον Ουκρανό στο παιχνίδι. Υπάρχει πάντα και η λύση Γιόχανσον, καθώς στην Κρήτη ο Ισπανός προπονητής χρησιμοποίησε πάλι τον Σουηδό ως στόπερ σε σύστημα 3-5-2. Ένα σύστημα που απέδωσε βάση αποτελέσματος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο Πλατανιάς δεν έφτασε σε επικίνδυνες τελικές.

Όπως και να έχει, η ΑΕΚ απέδειξε πάλι πως ξέρει να παίζει τέσσερα εντελώς διαφορετικά συστήματα, το 4-2-3-1, το 4-4-2, το 4-3-3 και το 3-5-2 το οποίο, μάλιστα, διαμορφώθηκε σε 3-4-3.  Ο Χιμένεθ δεν στέκεται στους σχηματισμούς, αυτό το έχει αποδείξει. Και πρέπει να του αποδοθούν τα εύσημα για την προπονητική αντίδραση που έβγαλε με την ομάδα που παρέταξε στην Κρήτη και την ιδέα του να αλλάξει ολόκληρο το σύστημα για να χωρέσει έναν και μόνο παίκτη, τον Βινίσιους. Ο δε Βραζιλιάνος αμυντικός (;) όχι μόνο άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά, αλλά την… ξεμάλλιασε με το γκολ και μερικές καλές επιθετικές του ενέργειες. Ανασταλτικά χρειάζεται ιδιαίτερα. Στα συν της ΑΕΚ η εμφάνιση του Αραβίδη!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα