Κέρδισε ηρεμία και Ανσαριφάρντ!

Τα… μαχαίρια μετά την οριστικοποίηση της πώλησης του Μπράουν Ιντέγε στην Κίνα και την ήττα από την ΑΕΚ είχαν βγει από τις θήκες τους και είχαν αρχίσει να… ακονίζονται στο λιμάνι, αλλά η πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ και ο τρόπος με τον οποίο έφτασε σε αυτήν ο Ολυμπιακός αποτέλεσαν την καλύτερη απάντηση προς τους αμφισβητίες.

Παρά τη σαρωτική, εντός συνόρων, εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχία τους, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν μέχρι και σήμερα μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιρικού κλαμπ. Οι κούπες και οι τίτλοι μπορεί να έρχονται ασταμάτητα, ένα στραβό αποτέλεσμα όμως είναι ικανό να πυροδοτήσει τη… μουρμούρα στο απαιτητικό κοινό του Ολυμπιακού, προκαλώντας αντιδράσεις που σε άλλες ομάδες δεν θα υπήρχαν ούτε καν σαν σκέψη.

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει τι θα συνέβαινε αν οι «ερυθρόλευκοι» γνώριζαν την ήττα και αποχαιρετούσαν το Γιουρόπα Λιγκ το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Άγκυρα. Σίγουρα ο Πάουλο Μπέντο θα βρισκόταν ξανά σε πολύ δύσκολη θέση, όμως μετά το 3-0 επί της Οσμανλίσπορ τα… μαύρα σύννεφα που είχαν συγκεντρωθεί πάνω από το λιμάνι διαλύθηκαν.

Έτσι, όπως εξελίχθηκε, μάλιστα, η ρεβάνς με τον τουρκικό σύλλογο με τον Ανσαριφάρντ να σημειώνει δύο γκολ στην πρώτη του παρουσία σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, η πώληση του Ιντέγε μάλλον θα ξεχαστεί πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι αναμενόταν. Γιατί όταν σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι ο ποδοσφαιριστής που υποτίθεται ότι αποκτήθηκε για τη θέση του Νιγηριανού παίρνει την ομάδα στις πλάτες του, οι αμφιβολίες σχετικά με το τι μπορεί να καταφέρει διαλύονται.

Ο Πέρσης επιθετικός δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη ευκαιρία για να ανταποδώσει την αγάπη που έχει δείξει στο πρόσωπό του το απαιτητικό κοινό του Ολυμπιακού, ενώ μετά από τέτοια εμφάνιση είναι λογικό να κερδίσει και την εμπιστοσύνη του προπονητή του που θεωρούσε ότι δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στη νέα του ομάδα.

Το οικονομικό αντίκρισμα της συμμετοχής στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, συμπεριλαμβανομένου και του πακέτου από την παραχώρηση Μιλιβόγεβιτς και Ιντέγε, δίνει ένα ακόμα πλεονέκτημα ώστε ο Θρύλος να ενισχυθεί το προσεχές καλοκαίρι.

Η φετινή σεζόν, ωστόσο, έχει ακόμα… ψωμί, καθώς τους «ερυθρόλευκους» περιμένουν μέσα στον Μάρτιο δύο μεγάλα ντέρμπι εκτός έδρας κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ ακόμα και ο Πανιώνιος, τον οποίο θα υποδεχθούν αύριο, δεν θεωρείται αμελητέα ποσότητα μετά την εξαιρετική φετινή πορεία του. Ενδεχόμενος αποκλεισμός από το Γιουρόπα Λιγκ θα κλόνιζε ακόμα περισσότερο το κλίμα μέσα και γύρω από τον σύλλογο, ενώ τώρα οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν τη δύσκολη αυτή σειρά αγώνων με διαφορετική ψυχολογία και με στόχο να… ξεμπερδεύουν όσο πιο γρήγορα γίνεται με τον τίτλο στη φετινή Σούπερ Λιγκ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα