Κίνα: Αναζητεί μέσω διαδικτύου τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή μετά από σεισμό

Στο διαδίκτυο στράφηκε ένας κινέζος για να βρει τον άνθρωπο που τον έσωσε πριν 10 χρόνια. Το 2008 ο Τσιανγκ, ήταν 14 ετών και μαθητής στο γυμνάσιο Γκουαντζουάγνκ, όταν έπληξε την περιοχή σεισμός 8 ρίχτερ. Να σημειωθεί ότι, πάνω από 80.000 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 130.000 στρατιώτες συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης.

Ο Τσιανγκ, έφυγε από το σχολείο και κατευθύνθηκε προς το σπίτι του καθώς ανησυχούσε για τους γονείς του. Στο δρόμο για το σπίτι, πέρασε ένα μονοπάτι στο βουνό όταν σημειώθηκε κατολίσθηση που προκάλεσαν οι μετασεισμοί. Ένας στρατιώτης που περνούσε από το σημείο, άρπαξε το αγόρι και μπήκε μπροστά του ως ασπίδα για να τον σώσει.

«Αν δεν ήταν αυτός ο στρατιώτης, ίσως να πέθαινα. Είδα τις πέτρες να τον χτυπούν στην πλάτη του και τα χέρια του να έχουν ματώσει» ανέφερε ο Τσιανγκ. Ο στρατιώτης τον μετέφερε σε προσωρινό καταφύγιο, και την επόμενη τον πήγε στην οικογένεια του. «Μετανιώνω που δεν ρώτησαν το όνομά του. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι είχε ύψος 1,70 μέτρα και οι άλλοι τον αποκαλούσαν Διοικητή του Τάγματος».

Σε βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο, λέει «Έχουν περάσει 10 χρόνια. Έγινα στρατιώτης σαν εσένα. Μπορείς να με δεις; Σε αναζητώ όλα αυτά τα χρόνια. Πού είσαι;» αναρωτιέται. Πριν από αυτό το συμβάν, ο Τσιανγκ δεν ήταν και τόσο καλός μαθητής, όταν ο στρατιώτης του έδωσε πολλά τετράδια σαν δώρο και του έδωσε την συμβουλή να μελετήσει σκληρά και να ταξιδέψει στον κόσμο, κάτι το οποίο ο Τσιανγκ έκανε καθώς το 2012 γράφτηκε στο Εθνικό Πανεπιστήμιο Αμυντικής Τεχνολογίας, στη συνέχεια κατατάχθηκε στον στρατό και τώρα είναι και ο ίδιος μέλος της Διεθνούς Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης της Κίνας.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν υπάρχει ανταπόκριση στο κάλεσμα του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα