Καγκελάριος Αυστρίας: «Να σταματήσει η χρηματοδότηση στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης»

Την αντίρρηση του σχετικά με την χρηματοδότηση χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, εξέφρασε ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, μέσω συνέντευξης του στην εφημερίδα Standard.

Ο Κουρτς, είναι κατά της αύξησης της συνεισφοράς των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου αλλά ταυτόχρονα, τάσσεται υπέρ της περικοπής κάποιων προγραμμάτων χρηματοδότησης στις χώρες του ανατολικού μπλοκ.

Ο Κουρτς εξήγησε ότι «Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν να ζητήσουμε μεγαλύτερες οικονομικές συνεισφορές, Αλλά αυτό δεν είναι η δική μου επιλογή». Να σημειωθεί ότι, η Αυστρία θα είναι η επόμενη χώρα, η οποία θα αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, τον Ιούλιο ενώ ο καγκελάριος επιθυμεί η Ένωση, «να φανεί περισσότερο οικονόμα με τα χρήματα των φορολογουμένων» και «να επανεξετάσει τα προγράμματα για να κάνει οικονομία».

«Η εναλλακτική επιλογή θα ήταν να ζητήσουμε μεγαλύτερες οικονομικές συνεισφορές, Αλλά αυτό δεν είναι η δική μου επιλογή», δήλωσε ο Κουρτς, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τους μεγάλους χρηματοδότες μαζί με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

«Αυτήν την στιγμή, πολλά χρήματα έχουν χορηγηθεί στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης…Το θέμα έχει εν μέρει τεθεί, αν δηλαδή τα χρήματα κατευθύνονται προς τους σωστούς αποδέκτες» είπε.

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου μετράει απώλειες ύψους 12 έως 13 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα