«Καθηγητές και μαθητές να αλλάξουν νοοτροπία»

Να αλλάξουν νοοτροπία οι καθηγητές και οι μαθητές ζητά ο Σίμος Κεδίκογλου αναφορικά με τον αναβρασμό που επικρατεί στην Παιδεία εξαιτίας της έναρξης μαθημάτων προκειμένου να καλυφθούν οι χαμένες ώρες από τις καταλήψεις του περασμένου φθινοπώρου.

Κάθε πράξη έχει και συνέπειες, σχολιάζει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  σχολιάζοντας τις αντιδράσεις της ΟΛΜΕ για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ανοίξουν σήμερα τα σχολεία όπου λόγω καταλήψεων χάθηκαν διδακτικές ώρες, διερωτήθηκε μιλώντας στο ΒΗΜΑ fm:

“Είναι τιμωρητικός ο χαρακτήρας του υπουργείου που λέει «ελάτε να κάνουμε τα μαθήματα που χάσατε» και δεν είναι τιμωρητικός ο χαρακτήρας της ΟΛΜΕ που κάνει στάση εργασίας για να χαθούν αυτά τα μαθήματα; Δηλαδή, η ΟΛΜΕ τιμωρεί τα παιδιά, λέγοντας ότι δεν θα κάνουν μάθημα;”

Κατόπιν τούτων, ο κ. Κεδίκογλου, συμπλήρωσε: “Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία και χαρακτήρα. Έχουμε το θέμα της κάλυψης της ύλης που είναι η ουσία, αλλά για να σταματήσουν οι καταλήψεις πρέπει να καταλάβουν και οι μαθητές και οι καθηγητές ότι όποια πράξη σ’ αυτόν τον κόσμο έχει και συνέπεια. Και πρέπει να σας πω ότι με το που φέραμε το Προεδρικό Διάταγμα, άρχισαν όλα τα σχολεία – ω, του θαύματος! – να ανοίγουν ένα-ένα, όταν ξέρανε ότι θα παραταθεί το σχολικό έτος…”.

Απαντώντας στην ερώτηση για ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους στα δημοτικά σχολεία, μετά τις ευρωεκλογές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε κατηγορηματικός:

“Όχι, γιατί να παραταθεί; Γύρω στις 15 Ιουνίου θα τελειώσει. Δεν υπάρχει λόγος να πάνε τέλος Ιουνίου. Μόνον οι εξετάσεις οι πανελλαδικές θα πάνε λίγο πίσω, διότι 21 Μαΐου τελειώνουν τα μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια και 28 ξεκινούν οι εξετάσεις.”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα