“Καθυστερούν γιατί αναζητούν αφήγημα”

“Ο Τσίπρας έχει κλείσει την αξιολόγηση και το μόνο που απομένει είναι να βρει το αφήγημα, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν τα νέα μέτρα και να πει στους πολίτες ότι η Ελλάδα κέρδισε”. Αυτό δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη σήμερα το πρωί.

Στη συνέχεια μιλώντας για τις καθυστερήσεις και την απουσία έργου της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τους σημερινούς υπουργούς. «Υπάρχει η απόστασή τους από την πραγματική οικονομία και κοινωνία» τόνισε και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον κ. Τζανακόπουλο, το βιογραφικό του οποίου περιλαμβάνει αποκλειστικά κομματική δραστηριότητα. «Δεν έχει δουλέψει ούτε μία μέρα και από τα 25 του τον πληρώνει το κράτος, ως κομματικό υπάλληλο» τόνισε και αναρωτήθηκε: «Ένας άνθρωπος που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και ξαφνικά βρέθηκε υπουργός και μετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της χώρας έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα και την κοινωνία;».

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της ΔΕΗ που έχει βρεθεί στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης ο επικεφαλής του Ποταμιού ήταν κατηγορηματικός λέγοντας ότι είναι άμεση προτεραιότητα το φτηνό ρεύμα για τον κόσμο. «Πρέπει να προσελκύσουμε διεθνούς εμβέλειας επενδυτές για να αγοράσουν κάποιες από τις μονάδες» είπε και σημείωσε ότι η άλλη του λύση είναι να συνεχίσει να πληρώνει τη ΔΕΗ ο άνεργος, ο συνταξιούχος και ο απλός πολίτης βλέποντας ταυτόχρονα να μειώνεται συνεχώς ο μισθός του και η δυνατότητά της χώρας να βγει από την κρίση.

Για το ταξίδι στη Ρώμη

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ταξίδι του στη Ρώμη και την παρουσία του στη συγκέντρωση υπέρ της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, όπου σημειωτέον ήταν ο μοναδικός Έλληνας πολιτικός που πήρε μέρος, ανέφερε ότι το μήνυμα που μετέφερε στους Ευρωπαϊστές ήταν «Να κάνουμε την Ευρώπη που θέλουμε χωρίς παραχωρήσεις στους λαϊκιστές και τους συντηρητικούς».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέχεια αποκάλυψε και ορισμένες λεπτομέρειες από τις συναντήσεις που είχε κατά την παραμονή του στην Ιταλική πρωτεύουσα αναφέροντας ότι ναι μεν οδεύουμε προς μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων αλλά η εκτίμηση ανθρώπων που αγαπούν την Ελλάδα είναι ότι η χώρα μας μπορεί να βρίσκεται στο γκρουπ της πρώτης ταχύτητας. «Αυτό μπορεί να γίνει αν η Ελλάδα εκμεταλλευτεί τρία πλεονεκτήματα που έχει» ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, τα οποία είναι η άμυνα, η ενέργεια και ο ρόλος της χώρας στο μεταναστευτικό – προσφυγικό. «Με αυτά τα τρία όπλα και με εθνική συνεννόηση η Ελλάδα μπορεί να είναι ο μικρός μεγάλος εταίρος της πρώτης ταχύτητας» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την προοπτική μετεκλογικής – κυβερνητικής συνεργασίας τόνισε ότι το Ποτάμι δεν είναι ένα Κίνημα διαμαρτυρίας αλλά ένα κόμμα που ήρθε να αλλάξει τα πράγματα αλλά σημείωσε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές προτεραιότητες, οκτώ στον αριθμό, που πρέπει να συμφωνηθούν για να συμμετάσχει σ΄ ένα κυβερνητικό σχήμα.

Σχετικά με τις συζητήσεις που γίνονται με την «Ώρα Αποφάσεων» ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Κάνουμε ένα συνεχές ενωτικό κάλεσμα σε όσους πιστεύουν στην προοδευτική εκσυγχρονιστική μεταρρυθμιστική παράταξη», ενώ παράλληλα δήλωσε: «Το συντηρητικό Κέντρο για εμάς έχει τελειώσει».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα