“Καιρός είναι να αρχίσουμε να συζητάμε πως θέλουμε την αντιμνημονιακή Ελλάδα”

Στην επικείμενη ΔΕΘ και τους στόχους της κυβέρνησης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λέγοντας πως “είναι καιρός είναι να αρχίσουμε να συζητάμε πώς θέλουμε την αντιμνημονιακή Ελλάδα”.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα παρουσιάσει “τα βήματα που θα εγγυηθούν ώστε αυτή η ΔΕΘ να είναι η τελευταία που θα βρει την χώρα με μνημόνια” και να τεθεί το χρονοδιάγραμμα εξόδου της χώρας από αυτά έως τον Αύγουστο του 2018.

Ως προτεραιότητες για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός ο κ. Παπαδημούλης περιέγραψε ότι είναι “να κλείσει γρήγορα και χωρίς καθυστερήσεις η γ’ αξιολόγηση, να πετύχει η επίσκεψη Μακρόν που θα βοηθήσει την Ελλάδα” και η επιτάχυνση των επενδύσεων.

Όπως είπε, “η κυβέρνηση θέλει τις επενδύσεις και έχει καταφέρει μια σημαντική αύξησή τους. Μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η επιτάχυνση της επένδυσης στο Ελληνικό”.

Για τα σενάρια ανασχηματισμού

Αναφορικά με ενδεχόμενο ανασχηματισμό ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και δεν προαναγγέλλεται. Σχετικά με τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι είναι “εξαιρετικά πολλές οι φωτιές στη Ζάκυνθο για να τις αποδώσει κανείς μόνο στο φυσικό παράγοντα. Όσους τοπικούς παράγοντες έχω ακούσει αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο των εμπρησμών”.

“Ορισμένοι στην Ν.Δ. ξεπλένουν τον ναζισμό”

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε ότι ορισμένοι στην Ν.Δ. ξεπλένουν τον ναζισμό και πρόσθεσε ότι “ο Κ. Μητσοτάκης δηλώνει φιλελεύθερος αλλά την ίδια ώρα έχει κάνει αντιπρόεδρο έναν ακροδεξιό τον Αδ. Γεωργιάδη και κορυφαίο τομεάρχη έναν χουντικό τον Μ. Βορίδη. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής αυτούς τους είχε πετάξει έξω από την παράταξη γιατί τους θεωρούσε άκρα, το ίδιο και ο Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο νεότερος Καραμανλής ο βουλευτής Σερρών”.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα